Yeni Günaydın
Geri

Bebek Mamaları Üzerine Korkutan Rapor!

ABD'de yapılan bir araştırmada marketlerde satılan bebek mamalarının üçte ikisinin beslenme önerilerine uymadığı ve beslenme gereksinimlerini karşılamadığı ortaya çıktı.
Bebek Mamaları Üzerine Korkutan Rapor!
Haberler / Sağlık
23 Ağustos 2024 Cuma 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Nutrients dergisinde yayımlanan araştırma kapsamında, ABD'de satın alınabilen 651 bebek maması ürünü, besin kalitesi açısından değerlendirildi. Yapılan bir araştırmada marketlerde satılan bebek mamalarının üçte ikisinin beslenme önerilerine uymadığı ve beslenme gereksinimlerini karşılamadığı ortaya çıktı.

Ayrıca değerlendirilen ürünlerin hiçbirinin Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) kılavuzlarında yer alan tanıtım önerilerine uymadığı da ortaya çıktı. George Küresel Sağlık Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, test ettikleri ürünlerin yüzde 70'inin yeterli protein seviyesi içermediğini, yaklaşık yarısının ise günlük şeker ihtiyacını aştığını tespit etti. Ayrıca, ürünlerin dörtte biri önerilen kalori ihtiyacını karşılamıyor ve yüzde 20'si önerilen sodyum seviyelerini aşıyordu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın