Yeni Günaydın
Geri

Bakan Kurum'dan 'Boğaz'daki Kaçak Yapı' Açıklaması!

"Kaçak yapı inşaatı durdurulmuştur"
Bakan Kurum'dan 'Boğaz'daki Kaçak Yapı' Açıklaması!
Haberler / Gündem
22 Ağustos 2024 Perşembe 19:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum gazetecilerin sorusu üzerine Vaniköy'deki kaçak yapı ile ilgili olarak açıklama yaptı. Kurum, "Kaçak yapının yıkımına ilişkin ilgili büyükşehir belediyesine uyarı yapılmıştır. Bir de Bakanlık olarak süreci anbean takip edeceğiz. İstanbul Boğazı’nı gözümüz gibi koruyacağız" ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

"Yüz yıllardır bu coğrafyada yaşayan insanların en büyük korkusu deprem olmuştur. Deprem bölgesinde çalışan her yönetici yakasındaki parti rozetini çıkararak Kahramanmaraş’ın Gaziantep’in Diyarbakır’ın, Osmaniye’nin emanetini hissedecek bu şuurla koşacak, deprem bölgesindeki dönüşüm hızlandırmak için mücadele edecek. 

Deprem dönüşümü yeni bir milli mücadeledir. Biz milli mücadeleye, deprem dönüşümüne omuz verecek her bir arkadaşımızla yol yürütmeye hazırız yeter ki derdi isteği deprem bölgesi olsun. 

BOĞAZ'DAKİ KAÇAK YAPI HAKKINDA

İstanbul boğazı sadece orada oturan yaşayanların değil hepimizin ortak meselesi. Boğaz’ımızın güzelliğinin korunması adına, oradaki tarihi yapıların korunması adına biz de Boğaziçi Öngörünüm bölgesine gözümüz gibi bakıyoruz. Boğaziçi öngörünüm bölgesinde maalesef buradaki imara uygun olmayan bir kaçak yapılaşma ile karşı karşıya kaldık.

"DURDURULDU"

Bu yapılaşmaya ilişkin İBB sorumluluğuna ait bu bölgede ekiplerimiz hep İBB’yi yazılı ve sözlü uyarmak suretiyle hem de inşaatı devam eden yeri durdurmak suretiyle müdahale ettik. Buradaki kaçak yapı inşaatı durdurulmuştur. Gerekli hukuki süreç savcılığımıza suç duyurusu işlemleri yürütülmektedir.

"BELEDİYEYE UYARI YAPILDI "

Kaçak yapının yıkımına ilişkin ilgili büyükşehir belediyesine uyarı yapılmıştır. Bir de bakanlık olarak süreci anbean takip edeceğiz. İstanbul Boğazı’nı gözümüz gibi koruyacağız. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi kararlılığımızı artırarak devam edeceğiz.

Bu güzellikler bize emanet bu emanete hep birlikte sahip çıkacağız. Sahip çıkarak gelecek nesillerimize de en güzel haliyle aktarmış olacağız. Ekiplerimiz kaçak yapıya ilişkin her türlü süreci takip etmektedir. 

"YIKIM TALEP EDİLDİ"

İlgili kurumlara ilişkin suç duyurusu süreci yürütülmektedir. İBB’den de kaçak yapının ilavelerine ilişkin yıkımının yapılması yazılı talep edilmiştir.

Yapılmaması halinde Bakanlığımız gerekli süreci gerçekleştirecektir. 

‘İSTANBUL BOĞAZIMIZI GÖZÜMÜZ GİBİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ’ 

Milletin hakkına giren bu ve bunun gibi işlemlerin her zaman takipçisi olacağız. İstanbul Boğazımızı gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz. "


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın