Yeni Günaydın
Geri

Avrupa’da Noel’de İkinci El Eşyalar Revaçta!

Zirvede Hangi Ülke Var?
Avrupa’da Noel’de İkinci El Eşyalar Revaçta!
Haberler / Dünya
22 Aralık 2024 Pazar 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa'da ikinci ele olan ilgi, bu Noel'de geleneksel hale gelmiş hediyeleri geride bırakabilir.

Artan hayat pahalılığı ve iklim sorunlarıyla bağlantılı endişeler ikinci el eşyaları cazip kılarken, bu ürünler önümüzdeki Noel'de pazara hakim olabilir.

İngiltere'de insanların yüzde 83'ü "önceden kullanılmış" bir hediye almaktan mutlu olacağını söylerken, alışveriş yapanların yüzde 68'i bütçelerinin bir kısmını buna ayırmayı planlıyor.

İkinci el pazarına ilişkin bilgilerin yer aldığı Recommerce Report 2024'e göre Z kuşağı arasında bu oran yüzde 83'e yakın.

Bu Noel'de İngiltere'de en popüler ikinci el hediyelerin elektronik eşya (yüzde 55), spor malzemeleri (yüzde 47) ve mobilya (yüzde 42) olması bekleniyor.

Almanya: Sürdürülebilirlik ruhu ikinci el alışverişi körüklüyor
Perakende Birliği HDE'ye göre, İngilizler ikinci el alışverişi çoğunlukla finansal nedenlerle (yüzde 63) yaparken, Almanlar için sürdürülebilirlik (yüzde 52) ana amaç.

Bir diğer fark ise geri dönüştürülmüş hediyelerin Almanya'daki gençler arasında çok daha az popüler olması; çünkü ülkenin 16-24 arası yaş grubu ezici bir çoğunlukla (yüzde 73) yeni hediye alışkanlığından vazgeçmiyor.

Bununla birlikte, Almanya'daki tüketicilerin çoğunluğu (yüzde 63) kullanılmış hediyelere yönelmeye istekli.

Ülkedeki en popüler "kullanılmış" ürünlerin "ev ve dekor" (yüzde 67), aksesuar (yüzde 62), elektronik (yüzde 58) ve giyim (yüzde 51) olması bekleniyor.

İspanyollar memnun
İspanyollar daha temkinli ancak yine de ikinci el hediyelere açık. Yüzde 55'i ikinci el eşya satın almayı düşünüyor ve yüzde 50'si de almaktan memnun.

Milanuncios ve Appini tarafından yapılan araştırmaya göre, İngiltere'de olduğu gibi, genç yaş grupları (18-24 yaş grubunun yüzde 66'sı) bu trendi destekliyor. Hediyelerin çoğunun aile üyelerine (yüzde 70), arkadaşlara (yüzde 56) ve sevgililere (yüzde 54) gitmesi bekleniyor.

En popüler ürünler ise video oyunları (yüzde 47), dekoratif objeler (yüzde 39) ve kültürel/eğlence ürünleri (yüzde 39).

İtalyanlar ikinci elden utanıyor mu?
İtalya'da ikinci el eşya almada psikolojik veya yargısal faktörlerle bağlantılı olabilecek belirgin bir mesafe bulunuyor.

İnsanların yüzde 82'si gibi büyük bir çoğunluğu ikinci el hediyeleri memnuniyetle kabul edeceğini söylüyor.

Öte yandan, ikinci el eşya hediye etmeyi düşünenlerin oranı yalnızca yüzde 44.

Bu oran sadece ürünün çok daha ucuz ve mükemmel durumda olduğu durumlarda yüzde 76'ya kadar çıkabiliyor.

Ancak ikinci el alışverişi düşünen İtalyanların yüzde 79'u beş ürüne kadar satın almaya istekli olduğundan bu seçim konusunda son derece ikna olmuş durumdalar.

Wallapop tarafından yapılan araştırmaya göre, İtalya'da en popüler ikinci el hediye kitap (yüzde 51) olurken, bunu yüzde 28 ile kıyafetler ve küçük ev aletleri takip ediyor.

Fransızlar tam olarak ikna olmadı
OpinionWay/Bonial tarafından yapılan bir ankete göre her üç Fransız'dan sadece biri (yüzde 33) Noel için ikinci el eşya satın alacak.

E-ticaret devi Rakuten tarafından yapılan bir başka ankete göre ise bu oran 2018 Noel'ine kıyasla yüzde 32 artarak yüzde 50'ye ulaştı.

İtalya'da olduğu gibi kültürel ürünler en çok tercih edilen ikinci el hediyeler (yüzde 46) olurken, bunu giyim (yüzde 41) ve oyuncaklar (yüzde 38) takip ediyor.

OpinonWay'e göre Fransa'da ikinci el alışverişin ana nedeni tasarruf (yüzde 63) ve bunu ekolojik nedenler (yüzde 27) takip ediyor. Eğilim, daha çok 18-24 yaşlarındaki insanlarda güçlü.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın