Yeni Günaydın
Geri

Almanya'yı Karıştıran Olay!

Scholz'un katıldığı partide 9 kadına 'tecavüz hapı' verildi iddiası.
Almanya'yı Karıştıran Olay!
Haberler / Dünya
11 Temmuz 2022 Pazartesi 12:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Almanya'da başbakan Olaf Scholz'un partisinin düzenlediği partide çok sayıda kadında baş dönmesi ve zehirlenme meydana gelmesi üzerine soruşturma başlatıldı.

Almanya’da gündem başbakan Olaf Scholz’un partisi Sosyal Demokratlar’ın Çarşamba günü düzenlediği “yaza merhaba” partisi… Çarşamba günü düzenlenen etkinliğe katılan bazı kadınların iyi hissetmediği ve baş dönmesi ve zehirlenme belirtileri göstermesi üzerine soruşturma başlatıldı.

21 yaşındaki bir kadının saatler boyunca iyi hissedememesi ve partiden sonraki gün yaşadıklarını unutması üzerine yetkililer devreye girdi. Kadının partide yediği ya da içtiği bir şeye ilaç katılmış olma ihtimali üzerine hastaneye kaldırılırken, genç kadının kanından numune alındı.

DÖRT KADINDA DAHA ÇIKTI

Kadının kanında bir zehir olup olmadığına dair incelemelerin başlatıldığı belirtilirken Berlin polisi, “21 yaşındaki kadın partide yemek yiyip içecek içmiş ama alkol tüketmemiş. Cumartesi sabahı da dört farklı kadında da benzer belirtiler görüldü. Bu kadınların içeceğine ilaç katılmış olabilir” açıklamasını yaptı.

Kadınlardan alınan numunelerle incelemelerin başlatıldığı kaydedilirken Sosyal Demokratlar’ın eş başkanı Lars Klingbeil, “Böyle bir olayın bu etkinlikte yaşanmasından dolayı çok öfkeliyim. Bunun arkasındaki kişi ya da kişiler yargı önüne çıkarılmalı” dedi.

Aralarında başbakan Olaf Scholz’un da olduğu yaklaşık 1000 kişi bu partiye katılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın