Yeni Günaydın
Geri

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'ın Sözlerine Yanıt!

" Ya iyi tanıyamadım ya da çok değişti!"
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'ın Sözlerine Yanıt!
Haberler / Spor
6 Haziran 2024 Perşembe 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fenerbahçe Başkanı ve başkan adayı Ali Koç, Habertürk TV'de canlı yayında soruları yanıtladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, başkan adayı Aziz Yıldırım'ın sözlerine yanıt verdi. Ali Koç, "Aziz Bey ile ağabey kardeş durumumuz vardı. Tatsız bir yere evrildi. Zaman zaman Aziz Yıldırım'ı yanlış mı tanımışım duygusu oluyor" dedi.

Habertürk TV'ye konuşan Ali Koç'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Fenerbahçeliler rahatsız, camia rahatsız. Gereğinden fazla sertleşiyor, çok daha da sertleşecek. Aldığım istihbarat bu. Fenerbahçe demokrasisini güçlendiren bir seçim olmalı. Divan seçiminde çok güzel kurallar uygulandı, aynı şey burada olsun istiyordum. İddialar iftiralar havalarda uçuşuyor. Böyle olunca cevap vermek gereği oluyor. En sağlıklı, en medeni yöntem fikirlerin yarıştırılması ama bunun olmayacağı aşikar oldu.

"YA İYİ TANIYAMADIM YA DA ÇOK DEĞİŞTİ"

2018 seçiminde, 6 sene boyunca ve şimdi de son olarak bu seçimde açık açık, yeri gelince imayla çok büyük suçlamaları oldu Sayın Aziz Yıldırım'ın, proje, FETÖ'cü gibi gibi suçlamalar. İş boyut değiştirdi, sayın Acun Ilıcalı'ya sıçradı iftiralar. Pazar akşamına kadar 3-4 yöneticiyi daha hedef alacaklar. Sağlıklı bir durum değil bu. Biz yol arkadaşıydık yıllarca. 6 yıl bir araya gelemedik. Ya iyi tanıyamadım ya da çok değişti. Yıldırım'dan destek görmedik, köstek de olmadı ama. Fenerbahçe'nin başkanı kimse biz destekleriz. Aziz Bey ile de özel bir dostluğumuz vardı ama süreç zaman içinde çok tatsız bir yere evrildi.

"AZİZ YILDIRIM KARŞIMA ÇIK KONUŞ"

Bu iş de yeni çıktı. Bu senenin gündemi bu demek ki. Konuşursam şöyle olur, böyle olur. Konuş Aziz Yıldırım konuş, karşıma çık konuş.

"EBRAR KARAKURT'U FENERBAHÇE'YE İSTERİM"

Ebrar Karakurt'u isterim. Müthiş bir oyuncu. Çılgın bir karakter. Bir kere beraber yemek yemiştik, orada şakayla söylemiştim. Dünya çapında bir takım olmak istiyorsanız en iyi Türkleri de kadronuza katmalısınız. Ebrar da en iyi Türkler'den biri"

MOURİNHO İYİ BİR DELİ

Ben menajerlik şirketiyle oturup pazarlık yapmam. Biz bu adamla çalışabilir miyiz, o bizle çalışabilir mi düşünüyorum, daha para pula gelmeden önce. Aylardır transfer için çalışıyor Branco. Bu doğal bir sürecin parçası. Suudi Arabistan'dan Mourinho'ya teklif geldi. Aramco var biliyorsunuz, onlar Suudi Arabistan'da 5. takım kuruyor. Onlar çok istedi. Bu adam iyi anlamda söylüyorum iyi bir deli. Sen niye Fenerbahçe'yi istiyorsun dedik, "Sadece şampiyon olursam başarısız sayılırım, Avrupa'da bir yere getirirsem işte o zaman 'Special One başardı' derler" dedi.

YILDIRIM'IN İDDİALARI KÜLLİYEN YALAN

Açıktan para verdin iddiası var, bu iddia bir suç. Bu nasıl bir zihniyet! İrfan Can transferinde de bu oldu, SPK'ya şikayet edeceğim dedi etmedi. Böyle bir iddiada bulundu. Usulsüzlük var dedi. Külliyen yalan. O kadar külliyen yalan var ki, bıktım uğraşmaktan. 45-46'yı 3 sene olarak hesapladım ben. 2 sene olarak hesaplarsanız da 15 milyon, yüzde 10 menajer 16.5, vergisiyle beraber 45'e gelebiliyor. Ben bunu telaffuz ettim. Gelemez mi bir insan daha az paraya, daha başka bir vizyona. Aldım diyorsun, anlaştım diyorsun. Bu ne demek? Bitti demektir. Benim terbiyem böyle. Anlaşınca açıklıyorum. Anlaştık ama bitirdik, sessiz sedasız devam ettik. Niye sessiz sedasız devam ettik? İsmail Hoca'ya büyük saygı duyuyorum, takıma da. Biz hoca değişikliğine gitmek durumunda kalır isek... Bu adamın en fazla çalışmadığı süre 6 ay hayatında. Bu illaki bir yere gidecek. Mario öyle getirdi, temas kuracağım dedi, kur dedik. Hiç pazarlık yapmadık. Sunumlar, anlatmalar, biz anlatıyoruz sen ne anlatacaksın? Nasıl çalışırsın, başkanla sportif direktörle nasıl muhatap olursun, transferi nasıl seçersin? Adam hiç isim vermiyor, hep profil veriyor.

FFP KISKACINDA DEĞİLİZ

2018'de aldığımız Fenerbahçe'yi Mourinho alır hale getirdik. Önümüzü görebiliyoruz artık. FFP kıskacı içinde değiliz. FFP'den kurtulmak için kozmetik transfer yapmak zorunda değiliz. Bunlar küçümsenecek şeyler değil. Futbol dışındaki branşlarda ezeli rakiplerle mücadele etmiyoruz, müessese takımlarıyla mücadele ediyoruz. Olimpik branşlara bakın. Geçen Olimpiyatlar'da da en çok biz sporcu gönderdik. Bu sene 18-19'lara gelecek, 17'ydi en son. Bunlar bu kadar mali sıkıntı içindeyken, ülke ekonomisi böyleyken... 2018'de 41 milyon dolar yayın geliri vardı, şimdi 7-8. Vergi 15'ten 40'a çıktı. 3.7 kat vergi maliyeti arttı. Vergiyi futbolcular ödemiyor. Üstüne pandemi geldi. Faiz yüzde 20'den yüzde 47-48'lere geldi. Bir de kur. Biz geldiğimizde 4.5-5'ti, 35'e geldi. Biz geçen sezon 1.5 milyar TL faiz ödedik. Futbol takımımız karlı halde şu an.

2 NİSAN FENERBAHÇE'NİN İSYANININ RESMİLEŞTİĞİ OLAYDIR"

"2 Nisan, Fenerbahçe'nin isyanının resmileştiği olaydır. 10 sene boyunca tabloya bak, 718 Galatasaray 717 Fenerbahçe. İlk 5'tekilerin hepsinin şampiyonluğu var, Fenerbahçe'nin yok. Son 5 senedeki tabloya bak, Fenerbahçe önde, bir tek Fenerbahçe'nin şampiyonluğu yok."

"0 MAÇIN 2-2'YE GELMESİ FUTBOL CİNAYETİ"

"UEFA Şampiyonlar Ligi finaline gittik. 22. dakikadaki kırmızı kart herkesin dikkatini çekmiş. Fenerbahçe'ye 20 yıldır zulmediliyor. Kurşunlanma olayı nasıl açıkta kalıyor. Kabul edilebilir değil. 17 Mart'taki maç. Devlet yok stadyumda. Emniyet Müdürü hala görevde. Sayın Valimizin de görevde olmaması gerekiyor. 83. dakikada Batshuayi golü atmasa şampiyonluk orada bitecekti. 2-0'dan 2-2'ye gelmesi bile cinayettir, futbol cinayeti!"

"UEFA VE FIFA'YA DOSYA HAZIRLADIK"

"UEFA ve FIFA'ya Türk futboluyla ilgili dosya hazırladık. Seçilelim seçilmeyelim göndereceğiz. Kamuoyuna da açıklayacağız. Bir takımın transfer tahtası kapatılırsa siyaset açmasın. Kartlara bakın, bir takım 38 maçta nasıl 1 kırmızı kart alabilir."

"FENERBAHÇE BAĞIMSIZ BİR CAMİADIR"

"Ben konuşursam yer yerinden oynar diyen biri değilim. Ben konuşan, inandığını söyleyen biriyim. Ben bir telefonla hareket edecek adam değilim. Genel kurul ortasında bir telefonla pozisyon değiştirmedim. Fenerbahçe bağımsız bir camiadır. Kafaya koyduğunu yapar, doğru yanlış. Oradan bir şey geldi, bu istiyor, bu istemiyor falan. Fenerbahçe'nin özelliği budur. Fenerbahçe bağımsızdır. Ben konuştum, çok büyük riskler aldım. Biz isyan bayrağını yaktık. Ben her türlü riski almışım, kafamı vücudumu ortaya koymuşum, 1 telefonla benim karar değiştirebileceğimi düşünmeleri gücüme gidiyor."

"BÜYÜKEKŞİ'Yİ İBRA ETMEYECEĞİZ"

"Mehmet Büyükekşi aday olursa karşısındayız, ibra etmeyeceğiz. Burası Türkiye, tekrar seçilebilir, karşısındayız. Böyle bir sezon geçti, hiçbir şey olmamış gibi hayata devam ediyoruz."

"FENERBAHÇE'NİN CAYDIRICI GÜCÜ YOK"

"Aziz Yıldırım, 'Bize engel çıkarırlarsa ezeriz' diyor, kimi ezmiş. 7 senede 3 kere son hafta şampiyonluk alındı. 3 Temmuz oldu. Fenerbahçe'nin haklarını savunma konusunda bir yol haritamız var. Yaptıklarımız sonuç vermeyince dozajı artırdık. Fenerbahçe'nin en büyük gücü, en büyük zaafı. Fenerbahçe'nin caydırıcı gücü, birbirimizle uğraştığımız için yok."

"FUTBOL İÇİN EN DOĞRUSU SAHİPLİ MODEL"

"Geldiğim zaman FFP vardı, çözmek için UEFA'ya çok gittim. Onlara göre Türkiye'deki sıkıntıların sebebi sahiplik modeli. Fenerbahçe'nin inşallah ilelebet sahibi olmaz. Futbol için en doğrusu sahipli model. Ancak, sadece Fenerbahçe değil diğer büyük kulüpler için de söylüyorum, inşallah sahiplik olmaz."

"KONGREDE TAŞKINLIKLAR OLABİLİR"

"Karşı tarafın kazanma umudu azalınca bambaşka bir modele girdi. Taşkınlıklar olabilir kongrede. İnşallah yanılıyorumdur. Kongre üyelerimden ricam, müdahil olmasınlar, gaza gelmesinler. İyilik kazanacak, inanın."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın