Yeni Günaydın
Geri

Ahmet Ercan'dan Korkutan Deprem Uyarısı!

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde kısa süreli paniğe yol açtı. AFAD’ın verilerine göre, deprem yerin 7 kilometre derinliğinde saat 16.44’te gerçekleşti.
Ahmet Ercan'dan Korkutan Deprem Uyarısı!
Haberler / Gündem
17 Eylül 2024 Salı 05:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde kısa süreli paniğe yol açtı. AFAD’ın verilerine göre, deprem yerin 7 kilometre derinliğinde saat 16.44’te gerçekleşti. Başta Tunceli olmak üzere Elazığ ve Erzincan gibi çevre illerde de hissedilen sarsıntı sonrası herhangi bir can ya da mal kaybı bildirilmedi.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depreme dair değerlendirmesinde, bu büyüklükteki depremlerin bölgede sıklıkla görüldüğünü ve yerel gerilimlerin sonucu olarak oluştuğunu ifade etti. Ercan, "Öncü deprem değil, öncü olursa daha büyük bir depremin habercisi olur. Ama diyor ki ben burada geriliyorum, ileride büyük bir deprem yapabilirim. Ama ne zaman bilemiyoruz. Pülümür ile Erzincan arasında bir bölüm kırılmamıştı. Bu bölge kırılmaya çalışıyor" dedi.

"BÜYÜK BİR DEPREM OLABİLİR"

Depremin öncü bir deprem olmadığını belirten Prof. Ercan "Malatya ve Elazığ depremi olduktan sonra enerjinin bir kısmı Kahramanmaraş'a doğru kaymıştı. Bir kısmı ise Tunceli'ye doğru kaymıştı. O zaman deprem bilimciler olarak uyarı yapmıştık. "Ya Tunceli kısmında deprem olacak ya da Kahramanmaraş'ta" demiştik. Kahramanmaraş'taki kısım oldu. Bu şu anda Tunceli'de, gerginliğin birikmekte olduğunu gösteriyor. Tunceli ile Erzincan arasında kırılmayan bir bölüm var. Orayı kırmaya çalışıyor. Bu uyarıcı bir deprem. Öncü deprem değil, öncü olursa daha büyük bir depremin habercisi olur. Ama diyor ki ben burada geriliyorum, ileride büyük bir deprem yapabilirim. Ama ne zaman bilemiyoruz. Pülümür ile Erzincan arasında bir bölüm kırılmamıştı. Bu bölge kırılmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın