Yeni Günaydın
Geri

100 Tam Puanlı 'Gizli Cevher' Netflix İzleyicilerini Ağlattı!

"Ne kadar dokunaklı olduğunu anlatamam"
100 Tam Puanlı 'Gizli Cevher' Netflix İzleyicilerini Ağlattı!
Haberler / Kültür-Sanat
22 Ağustos 2024 Perşembe 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Netflix'in yeni filmi Mahkum Babalar ve Kızları (Daughters) eleştirmenlerin kalbini çaldı.

Sinema yazarlarının yorumlarına dayanan eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 100 tam puan alan film, bu başarısına rağmen hak ettiği izlenme rakamlarına ulaşamıyor.

Mahkum Babalar ve Kızları, yayın devinde 14 Ağustos'ta gösterime girdi. O günden bu yana toplam 53 eleştirmen, filmle ilgili incelemelerini kaleme aldı ve bu övgü dolu yorumlar, Mahkum Babalar ve Kızları'nın Rotten Tomatoes'da 100 tam puana ulaşmasını sağladı.

Netflix, 13 yaşından küçükler için uygun olmadığını belirttiği belgeselin konusunu şöyle özetliyor:

Sevginin iyileştirici gücünü konu alan bu etkileyici belgeselde 4 kız, bir hapishanede düzenlenen özel dans etkinliğinde babalarıyla yeniden buluşmaya hazırlanır.

"Gizli bir cevher"

Prömiyerini yaptığı bu yılki Sundance Film Festivali'nden iki ödülle birden dönen belgesel, Netflix'in dünya çapında en çok izlenen ilk 10 filmi arasına giremediği için çoğunluğun dikkatinden kaçmış gibi görünüyor.

Techradar yazarı Grace Morris, "gizli bir cevher" diye nitelediği filmi Netflix kitaplığında bulmaya çalışırken epey zorlandığını yazdı.

Belgeseli izleyip hayran olan Netflix kullanıcıları da var.

Bir izleyici, yönetmenler Natalie Rae ve Angela Patton'ın 8 yıllık uğraşı sonucunda ortaya çıkan belgeselle ilgili şöyle yazdı:

Bunun şimdiye kadar izlediğim en iyi belgesel olduğunu söyleyebilirim. İnanılmaz derecede güçlü. Kendimi kaptırdım ve duygulandım. Belgeselin çekim şekli, filmin size hissettirdiklerinde büyük bir rol oynuyor. Ne kadar dokunaklı olduğunu anlatamam. Vay be! Henüz almadıysa bile kesinlikle ödülü hak ediyor.

"Ağlamadan duramadım"

"Çok derin bir film" yorumunda bulunan başka bir izleyici ekledi: 

Ve tüm film boyunca iyi bir atmosfer sundu.

"Ağlamadan duramadım" diyen başka bir izleyici de şu yorumda bulundu:

Son derece güçlü, duygusal, güzel ve yürek parçalayıcı bir belgesel. Babaların, kızların ve annelerin zor zamanlarda bile değerli ve önemli olduklarını doğruluyor. 10 üzerinden 10!

Bir izleyiciyse maksimum güvenlikli hapishanesindeki Sanat Yoluyla Rehabilitasyon programına dayanan 2023 yapımı Sing Sing'i hatırlattı ve "Bu yılın şu ana kadarki en iyi iki filmi" dedi.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, Techradar

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın