Yeni Günaydın
Geri

'Katar'ın Alkol Kararı' Yorumu!

İbrahim Kalın, Katar'ın 'Alkol' kararını yorumladı; 'Kamu düzeni açısından alınmış bir karar'
'Katar'ın Alkol Kararı' Yorumu!
Haberler / Dünya
18 Kasım 2022 Cuma 21:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Katar hükümetinin FIFA 2022 Dünya Kupası maçlarının oynanacağı stadyum ve çevresinde alkol satışını yasaklama kararına ilişkin olarak, "Kamu düzeni açısından alınmış bir karar" değerlendirmesinde bulundu.

Pazar günü Katar'da başlayacak Dünya Kupası öncesi FIFA, turnuvanın oynanacağı sekiz stadyum ve çevresinde alkol satışı yapılmayacağını açıkladı.

Alkollü içki satışının yasaklanmasına ilişkin Twitter'dan bir paylaşım yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Katar'ın kamu düzeni açısından mantıklı bir karar aldığını belirtti.

Kalın ayrıca, bu kararın bir 'muhafazakarlık' meselesi olmadığını, kamu düzeni açısından alınmış bir karar olduğu yorumunu yaptı.

Kalın paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Katar, stadyumlarda alkol satışı için mantıklı bir karar aldı. Bu, ima edildiği gibi bir 'Katar muhafazakarlığı' meselesi değil; halk sağlığı, güvenliği ve düzeni meselesidir. 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'a başarılar diliyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın