Yeni Günaydın
Geri

'AKP’lileri Kurguladıkları Ek İfadeye Koyacaklardı' İddiası!

Ayhan Bora Kaplan'ın sağ kolu olarak bilinen Serdar Sertçelik'in AK Partili eski bakanlar hakkında ifade vermesinin istediği iddiasına Sertçelik ve Emniyet yanıt verdi.
'AKP’lileri Kurguladıkları Ek İfadeye Koyacaklardı' İddiası!
Haberler / Gündem
13 Mayıs 2024 Pazartesi 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ayhan Bora Kaplan’dan sonra organize suç örgütünün iki numaralı sanığı Serdar Sertçelik'e sorguda AK Partili siyasetçilerin sorulduğu iddia edildi. 

Sertçelik’e, evinden 100 metre uzaklaşması halinde alarm veren elektronik kelepçe takılmıştı. Ancak istediği zaman evinden çıkıp Ankara’da rahat rahat dolaştığı iddia edildi. Serdar Sertçelik, bununla kalmayıp yurtdışına kaçtı. Bu gelişmelerin ardından Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Yardımcısı Şevket Demircan, 'soruşturmanın selameti için' açığa alındı. Yurtdışına çıkmak için Esenboğa Havalimanı’na girerken Ayhan Bora Kaplan gözaltına alınırken Serdar Sertçelik KKTC’ye kaçtı. 1 Ekim 2023’te KKTC’de kaldığı otele polis baskın yaptı. Ancak Sertçelik o gün otelde olmadığı için yakalanamadı.

O süreci Sözcü'den Saygı Öztürk'e anlatan Sertçelik, verdiği ifadelerde kendisine AK Partili isimlerin sorulmadığını ancak alacakları ek ifadede onlarla ilgili de sorular sorulacağının söylendiğini dile getirdi.

'GİZLİ TANIK OLDU, 19 SAYFALIK İFADE İMZALATTILAR' İDDİASI

Emniyet'ten kendisine gizli tanık olması karşılığında cezaevinde yatmayacağının söylendiğini ve polisler tarafından, gerçeği yansıtmayan 19 sayfalık ifade tutanağı hazırlanarak kendisine imzalatıldığını söyledi. Bunun üzerine ayağına elektronik kelepçe takılarak ev hapsi cezası verildiğini ancak istediği zaman Ankara'da gezebildiğini anlatan Sertçelik, bir çorbacıda karıştığı silahlı olayın ardından yurtdışına kaçmasının söylendiğini ve kaçtığını anlattı.

İFADEDE AK PARTİLİ İSİMLER DE OLACAKTI

Serdar Sertçelik, AK Partili isimler ve bazı eski bakanlarla ilgili ifadelerde sorular yöneltilip yöneltilmediği konusunda ise şu cevabı verdi: “İfademde AK Partili isimlerle ilgili bir bölüm yok. Ben yurtdışına çıkmıştım. Mahkeme başlayacağı zaman gelecektim. Bu isimlerin, geldiğimde alınacak ek ifadede yer alacağını söylediler. Bununla ilgili ses kayıtları da var. Bir kısmını paylaştım.”

EMNİYET YALANLADI

“Gizli tanık” olarak Serdar Serçelik’in ifadesi 9 Ekim 2023’te alındı. 19 sayfalık ifadede AK Parti, eski bakanlar Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın adı geçmiyor. Sertçelik’in ikinci ifadesi 10 Ekim 2023’te alındı. 78 sayfalık ifade de daha önce işlenen cinayetle ilgili. Üçüncü ifadesi ise 26 Kasım 2023’te alındı. 40 sayfalık ifadede bahsedilen isimler geçmiyor. Sadece 5. sayfada Sadık Soylu’nun adı var. Bu kişinin Ayhan Bora Kaplan’ın gözaltına alındığında adliyeye gittiği iddiası üzerine yazıldığı belirtiliyor. Yapılan araştırmada o gün Sadık Soylu’nun telefonunun adliyeden baz istasyonundan sinyal verdiği anlaşıldı. Sertçelik’in iddiaları üzerine Emniyet yetkilileri şunları söyledi:

“Serdar Sertçelik Türkiye’ye gelmek istediğini ancak cezaevine girmek istemediğini, bunun için gizli tanık olabileceğini söyledi. Telefon görüşmelerinde, gizli tanık olabilmesi için bilinmeyen bazı olayları anlatması gerektiğinin yasa gereği olduğunu söyledik. İfadesinde neler söyleyeceğini sorduk. Bunları not alıp araştırdık. Çoğunun doğru olduğu anlaşıldı. Sertçelik’in daha fazla bilgiye sahip olduğu değerlendirildi. 19 sayfalık gizli tanık ifadesinde iddia edildiği gibi ne Süleyman Soylu ne Bekir Bozdağ ne Hasan Doğan ne de AKP adı asla geçmedi.

İfadeler mahkemede. Bunlar görülebilir. Gizli tanık ifadesi polis tarafından değil, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kaya tarafından alındı. Serdar Sertçelik gerçekleri söylemiyor. Gelip adalete de teslim olmuyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın