Yeni Günaydın
Geri

Zorunlu Askerlik Kalkacak mı?

Avrupa ülkelerinde zorunlu askerliğin yeniden gündeme geldiğini söyleyen Yaşar Güler, merak edilen sorunun yanıtını verdi.
Zorunlu Askerlik Kalkacak mı?
Haberler / Gündem
1 Haziran 2024 Cumartesi 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ordunun tam profesyonel sistemi düşünmediğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarının mutlak surette vatan savunmasında bir görev alma zorunluluğu olduğu kanaatindeyim. Bu konuda yaklaşımımız yüzde 50 profesyonel, yüzde 50 zorunlu askerlik olması şeklindedir" diye konuştu.

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge'nin sorularını yanıtlayan Yaşar Güler, Avrupa ülkelerinde de zorunlu askerliğin yeniden gündeme geldiğini söyledi.

YÜZDE 50 PROFESYONEL, YÜZDE 50 ZORUNLU

Güler, zorunlu askerlik konusunda şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarının mutlak surette vatan savunmasında bir görev alma zorunluluğu olduğu kanaatindeyim. Bu konuda yaklaşımımız yüzde 50 profesyonel, yüzde 50 zorunlu askerlik olması şeklindedir.

Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar değerlendirildiğinde bunun doğru bir yaklaşım olduğu anlaşılacaktır. Avrupa’da profesyonel askerliğe geçen ülkelerin zorunlu askerliğe dönmeyi tekrar değerlendirdiklerini görüyoruz. En son bu konu İngiltere’nin gündeminde."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın