Yeni Günaydın
Geri

Yuvasız Kalan Güvercinlere Sahip Çıkıyor!

Hatay'a gelen doğa, yaban hayatı fotoğrafçısı ve kuş gözlemcisi Alper Tüydeş, kümesleri yıkılan ya da sahipsiz kalan güvercinleri korumaya çalışıyor.
Yuvasız Kalan Güvercinlere Sahip Çıkıyor!
Haberler / Yaşam
23 Şubat 2023 Perşembe 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bursa'dan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden Hatay'a gelen doğa, yaban hayatı fotoğrafçısı ve kuş gözlemcisi Alper Tüydeş, kümesleri yıkılan ya da sahipsiz kalan güvercinleri korumaya çalışıyor.

Bursa’nın Karacabey ilçesinde yaşayan ve aynı zamanda güvercin yetiştiricisi olan Alper Tüydeş, deprem bölgesi için yardım faaliyetlerine katıldı.

Tüydeş, depremlerden birkaç gün sonra televizyon ekranlarından enkazların üzerinde uçuşan güvercinleri görünce onlara yardım edilmesi gerektiğini düşünerek, çalıştığı Karacabey Belediyesi’nin görevlendirmesiyle Hatay’a gitti.

Enkazları tek tek gezen Tüydeş, deprem nedeniyle kümesleri yıkılan ya da sahiplerinin ilgilenemediği kuşları yaşatmaya çalışıyor.

Yakalayabildiği kuşları kafeslere koyarak yetkililere teslim eden ve yeniden sahiplendirilmeleri için çalışma yürüten Tüydeş, ulaşamadığı kuşlar için ise bölgeye yem bırakıyor.

Hatay’ı çok sevdiğini ve adeta ikinci memleketi gibi gördüğünü anlatan Tüydeş, “Depremin olduğu ilk andan itibaren burada olan biteni hep ekran karşısında üzüntüyle izlemiştik. Yapabileceğimiz bir şey yoktu. Biz de yaşadığımız şehirde elimizden geldiğince yardım ve Bursa’da organizasyon konularına yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın