Yeni Günaydın
Geri

YouTube YZ İlkelerini Açıkladı!

YouTube, yapay zeka teknolojisi ile ilgili olarak müzik endüstrisiyle yapacağı işbirliğinin ilkelerini açıkladı.
YouTube YZ İlkelerini Açıkladı!
Haberler / Medya
23 Ağustos 2023 Çarşamba 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YouTube, yapay zeka teknolojisi ile ilgili olarak müzik endüstrisiyle yapacağı işbirliğinin ilkelerini açıkladı.

“Günümüzde yapay zeka daha önce hiç olmadığı kadar hızlı ilerliyor. Yaratıcılığı güçlendiriyor, yeni fikirleri ateşliyor ve hatta sektörleri dönüştürüyor. Bu kritik dönüm noktasında, bu teknolojiyi sürekli bir sorumluluk taahhüdü ile cesurca kucaklamamız gerektiği açıktır” diye başlayan YouTube CEO’su Neal Mohan’ın blog yazısında üç temel ilkeyi açıkladı.

Birinci ilke: “Yapay zeka burada ve onu müzik ortaklarımızla birlikte sorumlu bir şekilde kucaklayacağız. Üretken yapay zeka, yaratıcılığın iddialı yeni biçimlerinin kilidini açarken, YouTube ve müzik endüstrisindeki ortaklarımız, uzun işbirliği geçmişimizi geliştirmeyi ve hızla ilerleyen bu alanı sorumlu bir şekilde kucaklamayı kabul ediyor. Amacımız, ortak sorumlu inovasyon arayışımızı geliştirecek şekilde yaratıcılığı güçlendirmek için müzik endüstrisiyle işbirliği yapmaktır.”

İkinci ilke: “Yapay zeka yeni bir yaratıcı ifade çağını başlatıyor, ancak uygun korumaları içermeli ve katılmaya karar veren müzik ortakları için fırsatların önünü açmalıdır. YouTube’da sanatçıların yaratıcı çalışmalarını koruma konusundaki güçlü geçmişimizi sürdürüyoruz. Telif hakkı sahiplerinin çıkarları ile YouTube’daki yaratıcı topluluğun çıkarlarını dengelemeye yardımcı olan sistemlere yıllar boyunca büyük yatırımlar yaptık.”

Üçüncü ilke: “Sektör lideri bir güven ve güvenlik organizasyonu ve içerik politikaları oluşturduk. Yapay zekanın zorluklarını karşılamak için bunları ölçeklendireceğiz. YouTube topluluğunu korumaya yardımcı olan politikalara, güven ve güvenlik ekiplerine yıllarca yatırım yaptık ve bu önlemleri yapay zeka tarafından üretilen içeriğe de uyguluyoruz. Üretken yapay zeka sistemleri, ticari marka ve telif hakkı istismarı, yanlış bilgilendirme, spam ve daha fazlası gibi mevcut zorlukları artırabilir. Ancak yapay zeka bu tür içerikleri tespit etmek için de kullanılabilir ve Content ID’den platformumuzu perde arkasında güvende tutan politikalara, tespit ve yaptırım sistemlerine kadar izleyici, içerik oluşturucu, sanatçı ve söz yazarı topluluğumuzu korumamıza yardımcı olan yapay zeka destekli teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ve bu çalışmayı daha da büyütmeyi taahhüt ediyoruz.”

Öte yandan YouTube’un Müzik Yapay Zeka İnkübatörü de tanıtıldı. Kuluçka merkezinin, sektördeki en yenilikçi sanatçılar, söz yazarları ve yapımcılarla birlikte farklı kültür, tür ve deneyim yelpazesinde yapay zeka çalışmaları yürütülecek.

Program Universal Music Group ve sanatçılarıyla başlatılıyor. Bunlar arasında süperstar Anitta, söz yazarı, yapımcı ve girişimci Björn Ulvaeus, türlere meydan okuyan yenilikçi sanatçı d4vd, müzisyen, besteci ve yapımcı Don Was, Kolombiyalı Juanes ve yapımcısı Louis Bell, besteci Max Richter 3 Grammy ödüllü söz yazarı ve yapımcı, OneRepublic’ten Ryan Tedder, ve Amerikan müzik ikonu Frank Sinatra’nın mirasçıları vb. yer alıyor.

Ekip, YouTube’da geliştirilmekte olan üretken yapay zeka deneyleri ve araştırmaları hakkında bilgi toplamaya yardımcı olacak ve bu teknolojilerin sanatçılar ve hayranlar için nasıl en değerli olabileceği, yaratıcılığı nasıl geliştirebileceği ve gelecek için kritik sorunların nerede çözümlenebileceği üzerine çalışacak.

YouTube’un yeni Müzik Yapay Zeka İnkübatörü için ilerleyen zamanlarda müzik endüstrisinden başka aktörlerin de yer alacağı ve yeni işbirliklerinin de yapılacağı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın