Yeni Günaydın
Geri

Yaz Makyajı Önerileri!

2022 yazında soft ve doğal makyajlar.
Yaz Makyajı Önerileri!
Haberler / Yaşam
8 Haziran 2022 Çarşamba 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yaz mevsimi geldi çattı. Kadınların en nefret ettiği durumlardan biri ise sıcak havada ciltten akan makyaj. Peki, yazın nasıl makyaj yapmak gerekiyor? 2022 içerisinde daha ağırlıklı olarak doğal, soft makyajlar tercih ediliyor.

İşte, 2022 yazın yapılacak makyajlar! Doğal, sade makyaj örnekler:

Yaz mevsiminde terleyen kadınların ciltlerinden akıp giden makyajla başları dertte. Özellikle güneşli günlerde sıcak havanın da etkisiyle terleyen yüzde makyaj sabit kalmaz. Bu yüzden yaz mevsiminde kadınlar genellikle mekyaj yapmayı tercih etmez.

Bazı kadınlar ise daha hafitf tonlarda makyaj yapar. En güzeli yazın yüze kozmetik ürünü kullanmamaktır. Gözlere ve dudaklara kaliteli bir makyaj malzemesi ile yapacağınız hafif dokunuşlar sizi tam da yaz mevsimine uygun görünmenizi sağlar.

Peki, yazın nasıl makyaj yapılmalı? 2022 yaz mahyajı önerileri karşınızdayız. 

1. CİLDİNİZE FAZLA ÜRÜN KULLANMAYIN

Yüze uygulanan kat kat makyaj, emin olun hem doğallığa aykırıdır hem de cildinizin genç yaşta yaşlanmasına neden olur. Yazın makyaj yaparken en çok dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de yüzünüzü ağır makyajdan korumaktır. Günlük olarak yüzünüze bir nemlendirici uygulayın. Gerekmediği sürece cildinize fondöten, allık, pudra vs. kullanmayın. 'Cildim çok solgun, biraz renk istiyorum' diyorsanız da kat kat makyaj malzemesi kullanmak yerine bir tanesini tercih edin. Bu genellikle allık olmalı. Çünkü allık yüzünüze canlılık katar.

2. KİRPİKLERİNİZE AĞIRLIK VERİN

Kirpikler, belki de yüzü en güzel gösteren ya da en canlı gösteren kıllardır.Kadınların çoğu kirpiklerine rimel kullanır. Önemli olan rimeli doğru ve dozunda kullanabilmektir. Kışın ağır makyaj yapıldığından kirpiklere fazla yüklenmek doğru değildir. Fakat yazın hafif makyaj yaparsanız sadece göz makyajı ile oldukça dikkat çekici olabilirsiniz. Kirpiklere rimle kullanırken en dikkat etmeniz gerek durum ise rimelin kalitesidir. Öyle ki çoğu rimel kirpikleri döker. Bu yüzden kirpikleri besleyici serum ile desteklemek de gereklidir. 

3. RUJ OLMAZSA OLMAZ

Yaz kış demeden ruj kullanın! Fakat ruj tercih ederken mevsimleri göz önüne almanın faydaıs var. Örneğin koyu kahve, bordo, mor gibi ruj renklerinden yazın kaçının. Yazları daha çok sof renkler, yani pembe, pudra pembe, açık kırmızı, açık kahve, ten rengine yakın renkler tercih edin. Dudaklarınızı büyük göstermek için kullandığınız dudak kalemlerinin rengi de önemli. Aman rujunuzdan aşırı koyu bir renk tercih ederek yapay bir dudağa sahip olmayın.

4. DAĞINIK VE YUKLARI TARANMIŞ KAŞLAR

Dağınık kaş modeli son dönemde oldukça sık kullanılan bir model. Eskiden ince kaşlar ya da dümdüz kaşlar tercih edilirken artık dağınık ve yukarı doğru taranmış kaşlar tercih ediliyor. Bunun nedeni ise daha doğal durması. Artık kaşlara ürün kullanımı da azaldı ve kaşlar genellikle alınmıyor. Özellikle kaşları çok olan kadınların tercih edebileceği dağınık kaş modeli sizi oldukça doğal gösterecek. Düşen kaşlarınızı uygun kaş jeli ile yukarı tarayabilir ve doğal bir görünüm kazanabilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın