Yeni Günaydın
Geri

Yaz Aylarında Nasıl Fit Kalınır?

Kilo vermenin en net yolu doğru bir diyet programından geçiyor.
Yaz Aylarında Nasıl Fit Kalınır?
Haberler / Yaşam
1 Temmuz 2022 Cuma 11:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yaz aylarında zayıflamak ya da mevcut kilonuzu korumak istiyorsanız günlük beslenme ve egzersiz alışkanlıkları edinmeniz gerekir.

Kilo vermek ve istediğiniz ince bedene sahip olmak için kalorisi düşük ve sağlıklı gıdalar tüketmeniz gerekiyor. Ayrıca aldığınız kalorileri yakmak için düzenli olarak egzersiz de yapmanız öneriliyor. 

Fazla kilolarından şikayetçi olan herkes kilo vermek için birçok yöntem araştırıyor. Özellikle yaz aylarında herkesi kilo verme telaşı sarıyor. Yaz aylarında kilo vermek ya da kilonuzu korumanız için bazı alışkanlıklara dikkat etmeniz gerekiyor.

ÖĞÜNLERİNİZİN MİKTARINI AZALTIN

Kilo vermek istiyorsanız kendinize bir hedef kilo belirlemeniz gerekir. Gün içerisinde yediklerini gözden geçirerek kalorisi düşük besinlerin yer aldığı bir diyet programına uymalısınız.

Eğer öğünlerinizi iş yerinde yiyorsanız bir yandan çalışmayın, yemek saatinde sadece yemeğinize ve iş arkadaşlarınızla keyifli bir sohbete ayırın. Metabolizmanızın hızlı çalışması için akşam 20.00'den sonra su dışında hiçbir şey tüketmeyin.

ALORİ YAKMAK İÇİN EGZERSİZ YAPIN 

Kilo vermek için beslenmenize özen gösterdiğiniz kadar egzersiz de yapmanız gerekir. Gün içerisinde aldığınız kalorileri egzersiz yaparak yakabilirsiniz. Yemek yedikten sonra 30-40 dakika yürüyüş yaparak yağ yakma sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Yürüyüş yaparak hem kilo verirsiniz hem de kaslarınızın çalışmasına yardımcı olursunuz. Haftanın en az üç günü egzersiz yapmaya çalışın.

Egzersiz yapmak için geç kalmayın. Yakınlarda deniz varsa yüzerek, mümkünse evde program hazırlayarak, isterseniz spor salonunda uzmanlarla spor yapmaya başlayabilirsiniz.

DÜZENLİ SU TÜKETİN 

Su içerek vücudunuzda biriken ödem ve toksinler atabilir kısa sürede zayıflayabilirsiniz. Düzenli su tüketimi, sıvı ihtiyacınızı karşılaması yanında kilo vermeye de yardımcı olur. Yemeklerden önce 1 bardak su içerek daha az besin tüketebilirsiniz. Su doygunluk hissi sağlayarak çok fazla kalori almanızı engeller.

Su içeren yiyecekler tüketmeniz (meyve ve sebze gibi) sizi daha hızlı doldurur ve daha az yemek yemenizi sağlar. Bazı araştırmalar göstermiştir ki; soğuk su içmek metabolizmayı hızlandırır ve şekerli sıvı tüketme ihtiyacını da azaltır.

UYKU DÜZENİNE DİKKAT! 

Uyku düzeni ve kilo verme arasındaki bağlantı şaşırmanıza sebep olabilir. Ancak düzensiz uyuyorsanız kilo alabilirsiniz. Uygun istirahat bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin yanı sıra, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını da sağlar.

Uykusunu iyi alamamış insanlar daha fazla yeme ihtiyacı duyar. Uykudan mahrum bırakılan vücut iyi çalışamadığından dolayı daha fazla yağ depolar. Bu sebeple her gün 8 saat uyumanız gerekir. Böylece kilo verme süreciniz kolaylaşır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın