Yeni Günaydın
Geri

Yapay Zeka, Enerji İçeceği Geliştirdi!

İçeceğin tarifinin gizliliğinin korunmasına yardımcı oluyor
Yapay Zeka, Enerji İçeceği Geliştirdi!
Haberler / Teknolojik
10 Temmuz 2023 Pazartesi 18:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yapay zeka dünyanın ilk enerji içeceğini geliştirdi. Şarku’l Avsat’ın Alman haber ajansı DPA’dan aktardığı habere göre, Macar içecek şirketi Hell Energy yapay zeka vasıtasıyla ürettiği içeceği piyasaya sürdü.

Budapeşte merkezli şirket, konuyla ilgili açıklamasında, "Şu anda dünyanın en akıllı kurumu... Yeni içeceğin içindeki her bileşen, gelişmiş yapay zeka teknolojileri kullanılarak geliştirildi ve üretildi" dedi.

Şirket, "Hell-A-I" adlı yeni içeceğin, tadı test etme ve pazarlama unsurlarını planlama görevini de üstlenen yapay zekayı kullanarak tasarlandığını ve üretildiğini sözlerine ekledi.

İçecek, yapay zekanın en iyi tarifi bulmak için büyük miktarda bilgi ve kombinasyonu işledikten sonra hazırlandı. Seçim, yapay zekanın internet kullanımlarını takip ederek tespit ettiği tüketicilerin beklentileri hakkındaki bilgilere ve Avrupa Birliği tarafından gıda güvenliği için belirlenen kurallar dahilinde yapıldı.

Yapay zeka ince ayar için üç lezzet çeşidi üretti ve New York merkezli bir şirketin teknolojisini kullanarak bunları dijitalleştirdi. Üç içeceğin de tadına baktıktan ve kapsamlı verileri ve istatistikleri analiz ettikten sonra tadı seçti. Bu çığır açan gelişme, yapay zekanın enerji içeceği sektöründe ilk kez bu kadar komplike bir ürün geliştirme sürecini gerçekleştirdiğini gözler önüne seriyor.

Ayrıca yapay zeka sistemi, Macar şirket için içeceğin tarifinin gizliliğinin korunmasına yardımcı oluyor. Hill Energy, bu yıl dünya çapında yaklaşık 60 ülkede yeni içeceği piyasaya sürmeyi planlıyor.

Yeni bir araştırmaya göre göz bebeği daha büyük olanların zeka seviyesi daha yüksek

 

Şarku’l Avsat


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın