Yeni Günaydın
Geri

Whatsapp'tan 2 Yeni Özellik!

Whatsapp kısıtlı kullanıcıların kullandığı bir özelliğini herkesin kullanımına açtı.
Whatsapp'tan 2 Yeni Özellik!
Haberler / Teknolojik
30 Haziran 2022 Perşembe 23:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın, dünya çapında yaklaşık 1,6 milyar kullanıcısı var.Meta'ya bağlı platform, her geçen sürede uygulamayı geliştirerek yeni özellikler ekliyor.

WhatsApp, Signal uygulamasında uzun bir süredir kullanılan süreli mesajlar özelliğini artık herkesin erişimine açtı.Süreli mesajlar, sohbetteki mesajlarınızın belirlenen bir süreden sonra otomatik olarak silinmesini sağlıyor.

Artık bir kişiyle mesajlarınızın ne kadar süre boyunca kayıtlı kalacağına siz karar vereceksiniz.Süreli mesajlar özelliğini etkinleştirerek WhatsApp üzerinden süreli mesaj gönderebilirsiniz.

Mesajları 24 saat, 7 gün veya 90 gün sonra kaybolacak şekilde ayarlayabilirsiniz.Bu özellik etkinleştirildiğinde, sohbette gönderilen yeni mesajlar belirlediğiniz sürenin sonunda kaybolur.

WhatsApp süreli mesaj özelliği nasıl açılır?

Bireysel sohbetlerde her iki kullanıcı da süreli mesajları etkinleştirebilir. Bu özellik etkinleştirildiğinde, sohbetteki yeni mesajlar belirlediğiniz sürenin sonunda herkesten kaybolur. Ancak sohbetteki diğer kişi de süreli mesajlar ayarını değiştirebilir.
- WhatsApp sohbetini açın.
- Kişinin adına dokunun.
- Süreli mesajlar’a dokunun.
- 24 saat, 7 günveya 90 günseçeneklerinden birini işaretleyin.

Medya dosyalarına ne olacak

Varsayılan olarak, WhatsApp’ta indirdiğiniz medyalar otomatik olarak fotoğraflarınıza indirilir. Süreli mesajlar etkinleştirildiğinde, gönderilen medyalar sohbetten kaybolur ancak otomatik indirme özelliği açıksa telefona kaydedilir.

WhatsApp’ta Ayarlar > Depolama ve Veriler’e giderek otomatik indirme özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Herkesin şikayetçi olduğu bir konuda Whatsapp'tan hamle geldi.

WABetaInfo tarafından keşfedilen bir özelliğe göre WhatsApp, gelecekte gönderilen fotoğrafların sansürlenmesine izin verecek. Yeni özellik ile birlikte, fotoğraf düzenleme çubuğuna bulanıklaştırma simgesi eklenecek. Kullanıcılar, bu simgeye dokunduğunda, bulanıklaştırmak istedikleri yerleri belirleyecek.

Daha önce kullanıcılar, fotoğrafların belirli bölümlerini sansürlemek için kalem aracıyla karalama yapıyordu. Yeni özellikle birlikte, artık bu yöntemlere gerek kalmayacak.Öte yandan, bulanıklaştırma özelliğinin tam olarak ne zaman uygulamaya ekleneceği şimdilik bilinmiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın