Yeni Günaydın
Geri

Vizesiz Seyahatte Yeni Gelişme!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, AB Komisyonu'nun 10 Yunan adasına kapıda tek girişli ve 7 gün geçerli vize uygulamasını onayladığını duyurdu.
Vizesiz Seyahatte Yeni Gelişme!
Haberler / Gündem
9 Aralık 2023 Cumartesi 06:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunanistan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin (YDİK) beşinci toplantısına katılmak için Atina'ya giderken, Türk vatandaşlarına vize jesti yapmaya hazırlanmıştı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Erdoğan ile 7 Aralık'ta Atina'da görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada jesti duyurarak, Türk vatandaşlarına Türkiye kıyılarına yakın olan 10 Yunan adasına 7 günlük turist vizesi sağlanacağını bildirmişti.

Yunanistan, beklenen 7 günlük vize için AB'den izin aldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli tarafından yapılan açıklamada Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Yunan adasına kapıda tek girişli ve 7 gün geçerli vize uygulamasını onayladığını açıkladı. Yönetmeliğin hazırlandığını duyuran Keçeli, "Uygulamanın resmen bildirilmesini bekliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Bu konuda bir süredir çalışılıyordu. Uygulamaya dahil olacak adalarda, gümrük ve pasaport kontrolü gibi gerekli altyapının geliştirilerek vatandaşlarımızın adalara giriş ve çıkışlarda zorluklarla karşı karşıya kalmamaları amacıyla Yunan makamlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor" diye belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın