Yeni Günaydın
Geri

Vergi Borçlarına Yeni Yapılandırma Geliyor!

SGK uzmanı Özgür Erdursun, vergi borçları düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Vergi Borçlarına Yeni Yapılandırma Geliyor!
Haberler / Ekonomi
21 Temmuz 2024 Pazar 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, yeni vergi düzenlemesiyle milyonlarca vatandaşın vergi borçlarının silineceğini duyurdu. Bu düzenleme kapsamında, vergi borçlarının yeniden yapılandırılması ve gecikme faizlerinin affedilmesi öngörülüyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, vergi borçlarına ilişkin beklenen düzenlemeleri açıkladı. Erdursun'un açıklamalarına göre, vergi borçları için yeni bir yapılandırma yasası hazırlanıyor. Bu yasa ile borçların bir kısmı silinecek ve gecikme faizlerinin bir kısmı affedilecek.

YENİ YAPILANDIRMA YASASI YOLDA

Vergi borçlarına ilişkin yeni bir düzenleme geliyor. Uzman Erdursun, bu düzenleme ile borçların bir kısmının silineceğini belirtti. Vergi borçlarının aslı korunurken, gecikme faizlerinin bir kısmı silinecek ve borçlar taksitlere bölünecek. Bu yeni düzenleme, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için büyük bir rahatlama sağlayacak.

VERGİ DÜZENLEMELERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİN ETKİLERİ

Vergi düzenlemelerinde yapılacak değişikliklerin, vergi mükelleflerini önemli ölçüde etkileyeceği belirtiliyor. Özellikle düzenli vergi ödemekte güçlük çeken vatandaşların borçlarının hızla artması, banka hesaplarının bloke edilmesi ve e-haciz işlemlerinin çoğalması gibi sorunlar, yeni düzenleme ile hafifletilecek.

BANKA HESAPLARI VE E-HACİZ SORUNLARI

Erdursun, borçların artmasıyla birlikte banka hesaplarının bloke edilmesi ve e-haciz işlemlerinin çoğaldığını ifade etti. Bu durumun, işyerlerinin kapanmasına ve yeni işletme açma oranlarının düşmesine neden olduğunu belirten Erdursun, yeni yapılandırma yasası ile bu sorunların çözülmesinin hedeflendiğini vurguladı.

YAPILANDIRMA YASASI DETAYLARI

Erdursun, "Son olarak 7440 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun' ile vergi ve sigorta prim borçları için yapılandırma fırsatı sunuldu. Ancak bu bir af değil; verginin aslı silinmez, gecikme faizinin bir kısmı silinir ve borç taksitlere bölünür" şeklinde konuştu.

GELECEK VERGİ DÜZENLEMELERİ

Erdursun, önümüzdeki yıllarda vergi gecikme faiz oranlarının artabileceğini ve bu baskının devam edeceğini belirtti. Yeni düzenlemeler, vatandaşların mali durumlarını düzenli olarak takip etmeleri gerektiğini ortaya koydu.

UZMAN GÖRÜŞLERİ VE ETKİLER

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamaları, vergi borçlarına yönelik yapılacak yeni düzenlemelerin milyonlarca vatandaşı nasıl etkileyeceği hakkında önemli bilgiler sağladı. Borçların yapılandırılması ve gecikme faizlerinin affedilmesi, borç yükü altında ezilen vatandaşlar için büyük bir rahatlama getirecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın