Yeni Günaydın
Geri

Vali Gül: 'İstanbul’da 1.301 Okul Yeniden Yapıldı'

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'daki bütün okulların depreme dayanıklı hale getirildiğini söyledi.
Vali Gül: 'İstanbul’da 1.301 Okul Yeniden Yapıldı'
Haberler / Gündem
4 Eylül 2024 Çarşamba 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul'da okullarda devam eden yenileme ve güçlendirme çalışmaları hakkında bilgi veren İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'daki bütün okulların depreme dayanıklı hale getirildiğini söyledi.

İstanbul'da okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi için yenileme ve güçlendirme çalışmalarında sona gelindi. İstanbul Valisi Davut Gül, eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala yaptığı açıklamayla velilerin içini rahatlattı. Vali Gül, "Bugün itibari ile İstanbul'daki okullarımızın tamamı depreme dayanıklı ve güvenli. Bu müjdeyi vermek istiyoruz" dedi.

'Bin 507 okuldan bin 433'ü riskli yapı olarak tespit edildi'

Yıkılıp yeniden yapılan Fatih Hattat Rakım Ortaokulu'nda incelemelerde bulunan Gül, şu bilgileri paylaştı;

“Zaman zaman sizlere, bizlere gezdiğimiz her yerde vatandaşlarımızın çeşitli soruları oluyor. Bu soruların başında da; okullarımız güvenli mi? Çocuklarımızı gönül rahatlığıyla okullara gönderebilir miyiz? şeklinde sorular oluyor. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Bugün itibari ile İstanbul’daki okullarımızın tamamı depreme dayanıklı ve güvenli. 2006 yılında yapılan çalışmalarda 2000 yılı öncesi yapılan okullarımızdan bin 507 okul deprem dayanıklılık testine tabi tutuldu. Bu bin 507 okulumuzun bin 433’ü riskli yapı olarak tespit edildi. Bin 433 okulumuzun bin 301 tanesinde yıkılıp yeniden yapılma süreci başladı. Diğerleri de güçlendirildi”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın