Yeni Günaydın
Geri

Uzman İsimden Asgari Ücret Zammı Müjdesi!

Kritik tarihi açıkladı
Uzman İsimden Asgari Ücret Zammı Müjdesi!
Haberler / Ekonomi
6 Ağustos 2024 Salı 03:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ocak ayından önce asgari ücrete ara zam beklentisi yükseldi. Artan enflasyon sebebiyle eriyen maaşlara dokunuş bekleniyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Ankara kulislerinden konuyla ilgili yansıyanları paylaştı. Ocak ayından önce asgari ücrete ara zam yapılabileceğine dikkat çekti.

Artan enflasyon ve yaşam maliyeti nedeniyle çalışanlarda asgari ücrete ara zam yapılması beklentisi oluştu. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, ara zam için beklenen tarihi paylaştı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM BEKLENTİSİ

TGRT'nin haberine göre; 2024 yılı başlarken asgari ücrete yüzde 49 oranlık bir zam yapıldı. Asgari ücret net 17.002 TL oldu.

Yıl ortasında artan yaşam maliyeti nedeniyle asgari ücretli çalışanlarda bir ara zam beklentisi oluştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Asgari ücrete ara zam gündemimizde yok. Başta nasıl bir karar aldıysak süreç bu şekilde devam edecek” diyerek, 2024 yılı için asgari ücrete ara zam yapılmayacağını net bir dille belirtti.

ARA ZAM YAPILACAK MI?

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, ocak ayından önce asgari ücrete ara zam yapılabileceğini ifade etti. Karakaş, asgari ücret için tarih ve rakam verdi.

Karakaş'ın açıklaması şöyle;

"Hükümetten asgari ücret hakkında resmi bir açıklama gelmese de, asgari ücrete ek zam konusunda daha fazla erteleme yapamayacak.

Eylül ayına kadar asgari ücrete ek zam yapılacak. Bu zam 3 bin 500 lirayı bulacak.

Böylece asgari ücret 20 bin liranın üzerine çıkarılacak."

Karakaş, hükümetin asgari ücret konusunda resmi bir açıklama yapmadığına ya da olumsuz ifadelerine dikkat çekerek bunun amacının çalışan kesimde beklentiyi artırmamak olduğunu ifade etti.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın