Yeni Günaydın
Geri

Usta Oyuncu Roger Louret Hayatını Kaybetti!

Tiyatrosu dünyanın önemli sanatçılarından Roger Louret, 72 yaşında hayatını kaybetti.
Usta Oyuncu Roger Louret Hayatını Kaybetti!
Haberler / Yaşam
27 Ocak 2023 Cuma 09:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fransız kültürünün ve tiyatrosunun önde gelen isimlerinden olan yazar, oyuncu, yönetmen ve sanat yönetmeni Roger Louret, 72 yaşında hayata gözlerini yumdu. Acı haberi kardeşi Guy Louret duyurdu. Ölüm nedeni açıklanmadı ancak bir süredir hastanede yatıyordu.

ROGER LOURET KİMDİR?

Roger Louret özellikle Elie Semoun, Pierre Palmade, Murielle Robin ve Guy Bedos gibi isimlerle çalıştı. 1994'de Moliere ödülü kazanan "Leas anness Twists" müzikalinde onun imzası vardı. 1990'lı yıllarda Jean-Pierre Foucault tarafından sunulan Les Annees Tubes programının sanat yönetmenliğini yaptı.

20 Mayıs 1950 tarihinde Coulx'ta doğan sanatçı, 1970'te Toulouse Konservartuarı'na girip birincilikle mezun oldu. Simone Turck, Jean Bosquet ve Raymond Girard'ın öğrencisiydi. Baladins en Agenais tiyatro topluluğunun kurucusu oldu 1985'te La Nuit du Theatre, 1987'de La Nuit des Helenes ve 1989'da da La Nuit de l'Histoire'e imzasını attı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın