Yeni Günaydın
Geri

Ünlü Ekonomist En Çok Kazandıran Yatırımı Açıkladı!

Ünlü ekonomist Hikmet Baydar, en çok kazandıran favori yatırımı açıkladı.
Ünlü Ekonomist En Çok Kazandıran Yatırımı Açıkladı!
Haberler / Ekonomi
30 Ekim 2023 Pazartesi 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Pek çok yatırımcı en uygun yatırım yöntemini merak ediyor. Şu günlerde en gözde yatırım aracı olarak görülen borsada sert satışlar yaşanırken, altın fiyatları önemli bir yükseliş yaşamayı sürdürüyor. Ünlü ekonomist Hikmet Baydar, en çok kazandıran favori yatırımı açıkladı.

Uzmanpara'ya konuşan Ekonomist Hikmet Baydar'ın açıklamasına göre özellikle son dönemin en çok kazandıran yatırım aracı borsa olarak bilinmekte. Ancak Orta Doğu’da İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaşın etkisiyle birlikte borsa kayba yöneldi.

Geçtiğimiz hafta ise hafta ortasında sert bir düşüş gösteren borsa Perşembe gününde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artırması kararı sonrası toparlanmış oldu. Yine bir sonraki gün olan Cuma günü de borsadaki yükseliş hareketi dikkat çekti.

Bunun yanı sıra altın piyasası yeni rekor seviyeleri gördü. Gram altın 1800 liranın üzerinde tutunarak yeni rekora imza atarken, ons altın da geri kalmadı ve 2 bin doları aştı.

ONS ALTINDAKİ YÜKSELİŞİN EN ÖNEMLİ NEDENİ ORTA DOĞU'DAKİ SAVAŞ

Ekonomist Hikmet Baydar'dan ise piyasadaki hareketliliğe ilişkin önemli açıklamalar geldi. Uzman isim "Ons altındaki yükselişin arkasındaki en önemli neden İsrail’in Filistin’i vurmasıyla ilgili gelişmelerdir. Bununla ilgili Türkiye’nin açıklamaları, Rusya’nın hipersonik füze açıklamaları, Çin’in bölgeye gemilerini göndermesi, global üçüncü dünya savaşı söylemleri, parasal sistemden altına yönelimi tetikliyor." ifadelelerini kullandı.

ALTINDAKİ YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

"Altındaki hareket teknik olarak da yukarı sinyalleri verdiği için son derece yükseliş trendine uygun bir harekettir. " ifadelerini kullanan Baydar, bu hareketin sonucunun kısa sürede 2037 dolarlara kadar sürmesini beklediğini açıkladı.

Baydar, konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

"Orta Doğu’daki gelişmeler olumsuza döndükçe altına doğru yönelmeler artacaktır. Gram altın için söyleyeceğim şu: Türkiye’de faizler yükselirken diğer enstrümanlarda yükselişin gerçekleşmesi biraz daha zorlaşıyor. Ancak uluslararası piyasalarda İsrail’in Filistin’i vurmasıyla ilgili gelişmelerden dolayı ons altın fiyatı yükseldiği için, ons altına bağlı olarak gram altının da yükselmesi son derece doğaldır."

"İç piyasalara bakıldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’e ilişkin açıklamaları sonrası temkinli bir seyre girilebilir." diyen uzman isim bunu altın fiyatlarını biraz daha yukarı itebileceğini belirtti.

"BORSADAKİ DÜŞÜŞ ORTA DOĞU İLE ALAKALI"

"Borsadaki düşüş Orta Doğu ile alakalıydı." diyen Baydar, "Bölgedeki savaş geriliminin artmasıyla alakalıydı. Ancak geçen hafta perşembe ve cuma günkü tutunma çabaları yukarı dönüş sinyali olarak algılanmamalıdır. Önümüzdeki dönem içerisinde yükselen faizlerin büyüme üzerindeki etkilerini görmeye başlayacağız. Bunu bilanço ve satış rakamları üzerinden göreceğiz. İşte o zaman faizlerin borsa üzerindeki etkisini görebileceğiz. " dedi.

BORSA YATIRIMCISININ ALTINA KAYDIĞINI SÖYLEMEK ZOR

Borsa yatırımcısının altın kaydığını söylemenin zor olduğunu söyleyen Hikmet Baydar, altın için "Altının zaten bir yatırımcı kitlesi var. Borsadaki sisteme çekinceli bakanların altın aldığını görüyoruz. Borsada kar realizasyonlarındaki işlem hacimlerinin yeterli düzeyde olmadığını söyleyebilirim. Yabancı yatırımcı borsaya gelecek, borsa yükselecek beklentisi devam ediyor. Bu beklentiler Orta Doğu’daki gelişmelerle birlikte kırıldı. Şu anda yatırımcılar temkinli davranıyor." ifadelerini kullandı.

İLK DEFA GÜVENLİ LİMAN DOLAR DEĞİL, ALTIN FAVORİ YATIRIM

Uzman isim dolar için ise "İlk defa para güvenli liman olarak doları seçmiyor. Dolar cinsi menkul kıymetlerde de faizler artış gösterdi." derken, "Bence altın şu an favori gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın