Yeni Günaydın
Geri

Ümit Özdağ’dan Bahçeli’nin 'Sığınmacı' Sözlerine Tepki!

"Sormayacağız" diyerek paylaştı...
Ümit Özdağ’dan Bahçeli’nin 'Sığınmacı' Sözlerine Tepki!
Haberler / Politika
12 Haziran 2024 Çarşamba 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ümit Özdağ, Devlet Bahçeli’nin Suriyeli sığınmacıların ‘gönüllü, güvenli ve onurlu’ bir şekilde geri gönderilmesine ilişkin açıklamasını eleştirdi. Özdağ, “’Gitmeyi düşünüyor musunuz?’ diye sormayacağız. ‘Geri dönüyorsunuz, toplanın’ diyeceğiz” ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısında Suriyelilerin ‘gönüllü, güvenli ve onurlu’ bir şekilde geri yollanması gerektiğini söylemişti.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN TEPKİ

Göçmen karşıtı açıklamalarıyla bilinen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Devlet Bahçeli’nin ‘gönüllü, güvenli ve onurlu’ vurgusuna tepki gösterdi.

Özdağ, X hesabından şu açıklamayı yaptı: “Gönüllü, onurlu kimse geri dönmez. Gönüllü demek ister gidersin, ister kalırsın demektir. Oysa yasa ve yönetmelik açık. Suriye’de iç savaş bitince geri dönüş esastır. Zafer Partisi yasayı uygulayacak. Gitmeyi düşünüyor musunuz? diye sormayacağız. Geri dönüyorsunuz, toplanın diyeceğiz. Gitmek istemem derse ne yaparız? Geçici koruma statüsü sona erdiği için kaçak durumuna düşer. Kaçaklar deport edilir, biz de otobüse bindirir, ülkesine yollarız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın