Yeni Günaydın
Geri

UNRWA: 'Gazze'de 14 Üyemiz Öldürüldü'

BM Filistin Mülteci Örgütü, Gazze'de 14 üyesinin öldüğünü açıkladı
UNRWA: 'Gazze'de 14 Üyemiz Öldürüldü'
Haberler / Dünya
16 Ekim 2023 Pazartesi 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Lazzarini, Pazar günü yaptığı açıklamada, örgüt çalışanlarından 14'ünün Gazze Şeridi'nde öldürüldüğünü söyledi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, Gazze'de 14 çalışanının öldürüldüğünü söyledi.

Ajansın Genel Komiseri Philippe Lazzarini bu hususa ilişkin yaptığı açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

UNRWA olarak halihazırda 14 çalışanımızı kaybettik. Hayatını kaybedenler arasında öğretmenler, mühendisler, gardiyanlar ve psikologlar var. Gazze Şeridi'ndeki 13.000 çalışanımızın çoğunun evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Lazzarini ayrıca, "en az 400.000 yerinden edilmiş kişinin şu anda UNRWA okullarında ve binalarında olduğunu" belirterek durumun insani felakete yaklaştığını vurguladı.

Lazzarini açıklamasında ek olarak, "Nüfusun yoğun olduğu bir bölgede kuşatma uygulamak ve sivil altyapıyı bombalamak bölgeye barış ve güvenlik getirmeyecektir" sözlerinin altını çizdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın