Yeni Günaydın
Geri

Twitter’ın Yeni Hesapları 1 Dolar!

Twitter, yeni adıyla X bazı bölgelerde 1 dolar ödeme almaya başladı.
Twitter’ın Yeni Hesapları 1 Dolar!
Haberler / Medya
21 Ekim 2023 Cumartesi 18:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Twitter, yeni adıyla X bazı bölgelerde 1 dolar ödeme almaya başladı. Yeni Zelanda ve Filipinler’deki yeni kullanıcılardan siteye erişim sağlamak için bir dizi adım gerçekleştirmeleri istenecek.

Bunlardan ilki, gerçek bir kimliğe bağlı olan bir telefon numarasını doğrulamak. İkincisi ise yıllık ücreti 1 dolar olan bir abonelik planı seçmek. Twitter, abone olmamayı seçen yeni kullanıcıların yalnızca gönderileri okumak, videoları izlemek veya hesapları takip etmek gibi ‘salt okunur’ eylemleri gerçekleştirebileceğini söylüyor.

İçerik yayınlamak, gönderileri beğenmek, yanıtlamak, yeniden yayınlamak veya başka bir gönderinin akışından alıntı yapmak isteyen hesapların abone olması gerekecek.

X/Twitter bu testin sadece yeni kullanıcılar için olduğunu vurgulasa da, zorunluluğun site geneline yayılabileceği söyleniyor.
Musk, bunun bot üreticilerinin büyük bot çiftlikleri oluşturma kapasitesini sınırlayacağına inandığını çünkü yeni bir ödeme yöntemine ihtiyaç duyacaklarını söylüyor.

Bu arada Reuters’in yeni bir raporu, Musk’ın Twitter’ı devralmasından bu yana Twitter’ın reklam gelirlerinin hızla düştüğünü gösteriyor. Ekim 2022’den bu yana reklam gelirleri her ay bir önceki yıla göre % 55 azaldı. ABD reklam gelirleri Aralık 2022’de bir önceki yılın aynı ayına kıyasla % 78 oranında düştü. Bu Musk’ın devralmasından bu yana Twitter gelirlerindeki en sert düşüş.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın