Yeni Günaydın
Geri

Twitter Artık Para Kazandırıyor!

5 milyondan fazla tweet gösterimi bulunan kullanıcıların reklam gelirlerinden ödeme alabileceği aktarıldı.
Twitter Artık Para Kazandırıyor!
Haberler / Medya
15 Temmuz 2023 Cumartesi 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sosyal medya platformu Twitter'ın içerik oluşturup paylaşanların etkileşim alan videolarından reklam gelirinin bir kısmını kullanıcılara ödemeye başladığı öne sürüldü.

Twitter Blue abonesi olan ve son 3 ayda her ay 5 milyondan fazla tweet gösterimi bulunan kullanıcıların reklam gelirlerinden ödeme alabileceği aktarıldı.

24 BİN DOLAR KAZANDI İDDİASI

Yaklaşık 750 bin takipçisi bulunan yazar Brian Krassenstein, Twitter’ın kendisine 24 bin 305 dolarlık bir ödeme yaptığını iddia etti.

Ayrıca 230 bin takipçisi olan bir başka kullanıcı 2 bin 236 dolar kazandığını belirtirken, 1,7 milyon takipçisi olan siyasi yorumcu Benny Johnson, 9 bin 546 dolar kazandığını söyledi.

HANGİ İÇERİKLERDEN PARA KAZANILAMAYACAK?

Ancak paylaşılan içerik içinde cinsellik, suç teşkil eden davranışlar, şiddet, kumar, uyuşturucu veya alkol barındırıyorsa Twitter’ın bu tarz içeriklerden para kazanmaya izin vermeyeceği belirtildi.

Twitter, içerik oluşturuculara toplamda 5 milyon dolar öderken, şirket yakın zamanda Elon Musk’ın devralınması sırasında işten çıkarılan çalışanlarına ödenmemiş 500 milyon doların üzerinde kıdem çeki davası açtı. Twitter’ın ofislerinin kirasını da ödeyemediği vurgulandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın