Yeni Günaydın
Geri

Türkiye'yi Bekleyen Büyük Tehlike!

Ülke genelinde Aralık ayında da etkisini koruyan sıcak havalar yerini soğuk havalara yavaş yavaş bıraksa da Türkiye’de çoğu bölge yağış almıyor.
Türkiye'yi Bekleyen Büyük Tehlike!
Haberler / Yaşam
28 Ocak 2023 Cumartesi 22:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye’de de son 52 yılın en sıcak aralık ayı geride kalırken, yağışın olmaması çiftçinin üretimini ve baraj doluluk oranlarını azalttı. Hava sıcaklığı neredeyse her bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.  

Uzmanların yaptığı açıklamalara Türkiye genelinde mevcut olan yağışsızlık 15 gün daha böyle devam ederse  yaz mevsiminin ilk ayı olan Mayıs’ta etkilerini gösterecek. Böyle devam ederse ciddi bir kuraklık yaşanılacağına dikkat çekildi.

AKDENİZ'DE AĞAÇLAR ÇİÇEK AÇTI

Hava sıcaklığı neredeyse her bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Akdeniz ve Marmara bölgelerinde bazı ağaçlar çiçek açarken, çoktan ortadan kaybolması gereken bir dizi böcek türü halen uçuşuyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAĞIŞ RAPORUNU AÇIKLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün "2022 Yılı Aralık Ayı Alansal Yağış Raporu"na göre, yağışlar Marmara’da yüzde 61, Ege’de yüzde 57, Akdeniz’de yüzde 64, İç Anadolu’da yüzde 59, Karadeniz’de yüzde 19, Doğu Anadolu’da yüzde 74 ve Güneydoğu Anadolu’da yüzde 59 azaldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın