Yeni Günaydın
Geri

Türkiye'nin İsrail Kararı Sonrası ABD'den İlk Açıklama!

"Bu konuda farklı görüşlere sahip olduğumuz aşikâr"
Türkiye'nin İsrail Kararı Sonrası ABD'den İlk Açıklama!
Haberler / Dünya
3 Mayıs 2024 Cuma 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ilk açıklama Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi İletişim Danışmanı John Kirby'den geldi. John Kirby, Ankara ile farklı görüşlere sahip olduklarını ama bu durumun ilişkileri zedelemeyeceğini ifade etti.

Türkiye'nin, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olma kararıyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi İletişim Danışmanı John Kirby, Ankara ile farklı görüşlere sahip olduklarını ama bu durumun ilişkileri zedelemeyeceğini ifade etti.

"BU KONUDA FARKLI GÖRÜŞLERE SAHİP OLDUĞUMUZ AŞİKAR"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi İletişim Danışmanı John Kirby, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına Türkiye'nin müdahil olma kararıyla ilgili konuştu.

Kirby, "Bu konuda farklı görüşlere sahip olduğumuz aşikâr ancak bu durum değerli bir NATO müttefiki olan Türkiye ile ilişkilerimizi zedelemez. Bu konuda olduğu gibi bazı konularda aynı fikirde olmayabiliriz ama yine de müttefikimize değer veriyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın