Yeni Günaydın
Geri

Türkiye Çoban İthal Edecek!

Makhodm Sadat Taliban'dan 15 bin kişinin Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye'ye hayvancılıkla uğraşmak üzere gönderileceğini söyledi.
Türkiye Çoban İthal Edecek!
Haberler / Gündem
10 Kasım 2022 Perşembe 21:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Taliban'ın Bayındırlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 65 bin işsizin, çalışmaları için yurtdışına gönderileceği bildirildi.

Bakan yardımcısı Makhodm Sadat, Taliban'dan 15 bin kişinin Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye'ye hayvancılıkla uğraşmak üzere gönderileceğini söyledi.

ToloNews'un haberine göre, Bayındırlık Bakan Yardımcısı, "Bu insanlar için kolaylıklar sağlamaya çalışıyoruz. Bu sorunu bir an önce çözmeyi ve insanlarımızı yurtdışına çalışmaya göndermeyi amaçlıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Bakan yardımcısı, Afgan işçilerin yabancı ülkelere gönderilmesine ilişkin sözleşmelerin önceki hükümet döneminde imzalandığını ancak çeşitli sorunlar nedeniyle uygulanmasının geciktiğini söyledi. Bu arada, Kabil'de yaşayan ve işsiz olan bazı kişiler de hükümetten kendileri için iş olanakları oluşturmasını istedi.

700 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI

Öte yandan Taliban'daki ekonomistler, Afgan işçilerin yabancı ülkelere gönderilmesinin ülke ekonomisi üzerinde iyi bir etkisi olacağına inandığını belirtti. Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı, Afganistan'da artan işsizlikle ilgili endişelerini dile getirdi ve istatistiklerine göre bir yıl içinde Afganistan'da 700 bin kişi işini kaybetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın