Yeni Günaydın
Geri

Truss, Maliye Bakanını Kurban Etti!

Vergi indirimi bütçesiyle şimşekleri çeken Britanya Başbakanı Truss, maliye bakanını kurban etti
Truss, Maliye Bakanını Kurban Etti!
Haberler / Dünya
14 Ekim 2022 Cuma 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Britanya Başbakanı Liz Truss, piyasaları altüst eden tarihi vergi indirimi bütçesinden ufak tefek geri adımlarla eleştirileri susturmayınca, faturayı Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'e kesti. İngiliz basını, Truss'ın Kwarteng'i kovduğu haberini geçti.

Britanya'da ekonomik büyüme adına tarihi vergi indirimleri getirme vaadiyle Muhafazakar Parti liderliğine seçilen ve dolayısıyla başbakanlık koltuğuna oturan Liz Truss, sözünü tuttuğu bütçenin zengini daha zenginleştirme eleştirisi almasının yanısıra borçlanma maliyeti yüzünden piyasaları altüst etmesinin bedelini, Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'e ödetti.

İngiliz basınına göre Truss, IMF görüşmeleri için New York'a giden Kwarteng'i yoldan çevirip görevden alındığını bildirdi.

Truss, bütçeden ilk geri adımı 3 Ekim'de atmış ve Kwarteng, en çok kazananlar için yüzde 45'lik en yüksek vergiyi kaldırmaktan vazgeçtiklerini duyurmuştu.

Basına göre Truss, kendisini eleştirenlere sadece 5 haftadır maliyeyi yöneten Kwarteng'i kurban etmenin yanısıra başka geri adımlar da atmaya hazırlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın