Yeni Günaydın
Geri

Trump: 'Pekin ve Moskova'yı Bombalarım'

"Bağışçıları şaşkına çevirdi"
Trump: 'Pekin ve Moskova'yı Bombalarım'
Haberler / Dünya
30 Mayıs 2024 Perşembe 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Amerikan gazetesi Washington Post (WP), eski ABD Başkanı Donald Trump'ın "Moskova ve Pekin'i bombalayacağını" söylediğini öne sürdü.

Gazeteye konuşan ve kimliklerinin açıklanmamasını isteyen kaynaklar, Trump'ın seçim kampanyası için düzenlediği bağış etkinliklerinde söylemlerini gittikçe radikalleştirdiğini belirtti.

Haberde, Trump'ın bu ay katıldığı bir bağış etkinliğinde Rusya, Ukrayna'ya savaş açtığında kendisi görevde olsaydı Moskova'yı bombalayacağını söylediği savunuldu. 

Ayrıca Trump'ın, Çin'in Tayvan'a saldırması durumunda Pekin'i de bombalayacağını söylediği iddia edildi.

Haberde, Cumhuriyetçilerin lideri Trump'ın sözlerinin bağışçıları "şaşkına çevirdiği" yazıldı. 

Bağış etkinliğinin bu ayın başlarında düzenlendiği belirtilirken, tam tarihi paylaşılmadı. 

WP'ye konuşan kaynaklar, bağış miktarlarının artırılması için Trump'ın iş insanlarına baskı yaptığını da öne sürdü. 

Etkinliklere katılan ve adının paylaşılmasını istemeyen bir iş insanı, genellikle Cumhuriyetçi Parti'ye 2 ila 3 milyon dolar bağış yaptığını belirtti. İş insanı, Trump'ın miktarı 25 ila 50 milyon dolara yükseltmemesi halinde "durumdan memnun olmayacağını söylediğini" ileri sürdü. 

Trump'ın bağışçılara yüksek miktarda vergi indirimlerinin yanı sıra petrol projelerine altyapı onayı gibi vaatlerde bulunduğu savunuldu. 

Hukuk uzmanları, Trump'ın agresif bağış kampanyasıyla "Cumhuriyetçi Parti'nin bir kişiden yasal olarak kabul edebileceğinden çok daha fazla miktarda bağış isteyerek, federal kampanya finansmanı yasalarının sınırlarını da test ettiğini" söyledi. 

Trump'ın, Florida'daki Mar-a-Lago malikanesinde ülkenin önde gelen petrol devleriyle 9 Mayıs'ta düzenlediği etkinlikte, şirket yöneticilerinden 1 milyar dolar bağış istediği de basına yansımıştı. 

Cumhuriyetçi adayın, seçim yarışını kazanması halinde buna karşılık ABD Başkanı Joe Biden'ın getirdiği sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatına yönelik onayları durduran yasayı iptal etme sözü verdiği öne sürülmüştü. Biden, söz konusu geçici durdurma kararını, potansiyel enerji maliyeti artışları ve sera gazı emisyonları gibi nedenlerle almıştı. 

WP, Trump'ın kampanya ekibinin iddialarla ilgili yorum yapmadığını aktardı. 

Independent Türkçe
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın