Yeni Günaydın
Geri

Trump: 'Hamas Destekçilerini Sınır Dışı Edeceğim'

ABD Başkanlığı için Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, "antisemitizme" karşı düzenlenen bir etkinlikte Hamas'ı hedef aldı.
Trump: 'Hamas Destekçilerini Sınır Dışı Edeceğim'
Haberler / Dünya
19 Ağustos 2024 Pazartesi 08:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski Başkanı ve Cumhuriyetçilerin 5 Kasım'daki seçimde başkan adayı olan Donald Trump, Pazar günü katıldığı bir etkinlikte, iktidara gelmesi halinde Hamas destekçilerini sınır dışı edeceğini söyledi.

"İSRAİL'İ YOK ETMEK İSTİYORSANIZ SİZİ ÜLKEMİZDE İSTEMİYORUZ"

New Jersey eyaletinde "Antisemitizmi Durdur" etkinliğinde konuşan Trump, "Başkan olduğumda, yabancı cihat sempatizanlarını hızlıca sınır dışı edeceğim ve Hamas destekçileri gidecek. Eğer Amerika'dan nefret ediyorsanız, eğer İsrail'i yok etmek istiyorsanız, sizi ülkemizde istemiyoruz" dedi.

Trump ayrıca, "Gazze Şeridi gibi, terörün istila ettiği yerlerden" gelen mültecilerin de ABD'ye giremeyeceğini belirtti.

"HAMAS'A KARŞI BİR ZAFER KAZANMALISINIZ"

Eski başkan, Nisan ayında yaptığı bir açıklamada "Bu işi bitirmek ve normale dönmek zorundasınız. Bunu yapma şekillerini sevdiğimden emin değilim, ama (Hamas'a karşı) zafer kazanmanız gerekiyor. Bir zafer kazanmalısınız ve bu da uzun zaman alıyor" ifadelerini kullanmıştı.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın