Yeni Günaydın
Geri

TikTok Yapay Zeka Müzikleri Çalışmasına Devam Ediyor!

ABD ve hak sahipleriyle olan sorunlarını henüz çözemeyen TikTok üretken yapay zeka müzikleri alanında çalışmaya devam ediyor.
TikTok Yapay Zeka Müzikleri Çalışmasına Devam Ediyor!
Haberler / Teknolojik
10 Nisan 2024 Çarşamba 19:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TikTok’un yapay zeka çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çalışmaların önemli bölümü ana firma olan ByteDance tarafından sürdürülüyor.

ByteDance’ın Konuşma, Ses ve Müzik Zekası (SAMI) ekibi tarafından yapay zeka müzik alanında yürütülen kapsamlı araştırmalar yapılıyor. Bu araştırma projelerinden biri, ByteDance’ın 6,4 milyon ses dosyasından gelen 257.000 saatlik müzik üzerinde eğitilen MeLoDy adlı üretken modeli. Ne var ki gelişmeler bununla sınırlı değil.

MBW haberine göre ByteDance, müzikte yapay zeka teknolojileri alanında kendisine ABD’de IP koruması sağlayan iki patent aldı. Hemen ardından ise, ByteDance’in “veri madenciliği” ve “müzik üretimi” gibi konuları kapsayan, YZ müzikle ilgili ek bir patent ve ticari marka başvurusu yaptığı anlaşıldı.

MBW bu ABD patentleri ve ticari marka başvurularının Lemon Inc. adlı bir ByteDance iştiraki tarafından yapıldığını öne sürüyor.

Lemon Inc. hakkında internette çok fazla bilgi bulunmuyor. Ancak, Cayman Adaları’nda kurulu olduğunu ve son birkaç yıldır Birleşik Devletler Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne başvurular yapmakla meşgul olduğunu biliyoruz.

MBW, ByteDance’in kurumsal yapı şemasında bu şirketten  bahsedilmediğini ancak, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü Tahkim raporlarında Lemon Inc. şirketininin ” Bytedance Ltd (“Bytedance”) ile bağlantılı” olarak tanımladığını belirtiyor.

Şirketin patent başvurusunda “Bu patent verimli akıllı müzik üretimi ve profesyonel müzik düzenlemeyi mümkün kılan teknikleri kapsamaktadır” ifadeleri yer alıyor. Çarpıcı olan bir diğer ifade de “İçerik üretici bir video oluşturduktan sonra, videodaki geçişlere, yoğunluğa ve harekete uyan müzik veya ses otomatik olarak oluşturulacaktır. Bu müzik veya ses telifsiz ve herhangi bir uzunlukta olabilir” denilmesi.

TikTok sorunlarından kurtulmak kadar müzik sektöründen de kurtulmaya çalışıyor gibi.

 

(Müzikanaliz)

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın