Avengers: Endgame'in silinen bir sahnesi, kötü karakter Thanos (Josh Brolin) hakkındaki popüler bir teorinin başından beri doğru olduğunu kanıtlayabilir.
Dijital yayın platformu Disney+'ta izleyebileceğiniz video, filmde Hulk'la (Mark Ruffalo) Ancient One (Tilda Swinton) arasında geçen konuşmanın farklı bir versiyonu.
Videoda Swinton'ın canlandırdığı karakter, Hulk'a Sonsuzluk Taşları'ndan birini çıkarmanın yeni bir zaman çizgisi yarattığını söylerken görülebiliyor. Bununla beraber Ancient One, filmde yer verilmemiş bir şeyi ortaya çıkararak devam ediyor: Kendi ölümünden sonra gerçekleşen olayları görmek için Zaman Taşı'nı çoktan kullandığını.
Tam da burada Ancient One, bombayı bırakarak Thanos'un bütün varoluşun yarısını ortadan kaldıran tahripkar parmak şıklatmasının aslında tek bir kişiyi bile öldürmediğini söylüyor.
Ancient One, Thanos'un insanları öldürmek yerine onların var olmamasını buyurduğunu, bunun da nihayetinde dirilmelerine olanak sağladığını açıklıyor.
Bu açıklama bir yandan Scarlett Johansson'ın herkesi geri getirmeye çalışırken ölen karakteri Kara Dul'un neden hayata döndürülemediğini ikna edici şekilde açıklığa kavuştururken, kahramanlara ileride sorun çıkarabilecek bir şeyi de ortaya çıkarıyor: Thanos'un hâlâ hayatta olduğunu.
Avengers: Endgame, Tony Stark'ın parmaklarını şıklatıp Thanos ve ordusunu, aynı Thanos'un Yenilmezler'in yarısına yaptığı gibi ortadan kaldırmasıyla bitmişti.
Eğer Thanos'un yok olmasını buyurduğu herkes Marvel Sinematik Evreni'ne (MSE) geri dönebiliyorsa Thanos da pekala dönebilir.
Stüdyonun senaristlerinin karakteri tam olarak nasıl geri getireceği bir muamma ama belki de gelecek planları için Mad Titan'ın hizmetlerinden yararlanmak isteyen başka bir kötü karakter olur.
Her halükarda Marvel patronlarının isterlerse Thanos'u geri getirebileceklerini bilmeleri muhtemelen güzel bir şey.
Avengers: Endgame, Disney Plus'ta izlenebilir. Öte yandan Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nda (Avengers: Infinity War) yer alan bir "hata" da ortaya çıkarılarak MSE'nin bugüne kadarki "en büyük" hatası olarak adlandırılmıştı.