Yeni Günaydın
Geri

Taze Tatlıya Parası Yetmeyen Bayat Tatlı Alıyor.

Adana’da bir pastaneci zamlar nedeniyle vatandaşın tatlı alamadığını, zarar etmemek için müşterilere bayat tatlıyı yarı fiyattan satmak zorunda kaldığını söyledi.
Taze Tatlıya Parası Yetmeyen Bayat Tatlı Alıyor.
Haberler / Gündem
27 Mart 2022 Pazar 09:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Adana’da bir pastaneci zamlar nedeniyle vatandaşın tatlı alamadığını, zarar etmemek için müşterilere bayat tatlıyı yarı fiyattan satmak zorunda kaldığını söyledi. Esnafın derdini dinleyen CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise, "Taze tatlıya parası yetmeyen vatandaş ucuza bayat tatlı alıyor” dedi.

CHP’li Bulut seçim bölgesi Adana’da unlu mamuller satan bir esnafı dün ziyaret ederek şeker zamlarının ardından pastanede tel kadayıfın tazesinin 100 TL'den, bayatının ise 50 TL'ye satıldığını söyledi. Bulut, "Taze tatlıya parası yetmeyen vatandaş ucuza bayat tatlı alıyor. Önümüz Ramazan. Ramazan'da daha çok tüketilen ürünlerde korkunç bir artış var. Bu iktidar insanlara Ramazan’ı bile zehretti" dedi.

Pastaneci de zamlar nedeniyle vatandaşın pastaneden alışveriş yapamadığını bu nedenle bayatlayan tatlıları yarı fiyatına müşteriye sattıklarını söyledi.

Esnaf, şeker ve yağ zamları nedeniyle çuval yerine 1 kiloluk şeker, 15 litrelik yağ yerine 2 litrelik yağ aldığını söyledi. Simidin gariban ürünü olduğunu söyleyen esnaf, eskiden bayatlayan ürünleri yoksullara dağıttıklarını ancak vatandaşın alım gücünün düşmesiyle bayat ürünlerin de dükkanda satıldığını söyledi.

“ESKİDEN BAYATLAMIŞ MAMULLERİMİZİ ÖĞRENCİ YURTLARINA GÖNDERİYORDUK”

Vatandaşın alım gücünün kalmadığını belirten esnaf, “Girdi maliyetleri 3 kat arttı. Çeşitleri de düşürdük. Unu, şekeri, yağı kiloyla alabiliyoruz. Eskiden 18 litre ayçiçek yağı alırdık, şimdi günü birlik 5 litre alabiliyoruz. Personel sayısını da 7'den 5'e düşürdük. Simit eskiden garibanın yemeğiydi, şimdi alamıyorlar. Vatandaş 3 tane simidi kredi kartıyla alıyor. Eskiden bayatlamış mamullerimizi öğrenci yurtlarına gönderiyorduk. Şimdi fiyatları yarı yarıya düşürüyoruz ve satıyoruz ki zarar etmeyelim. Yoksa hepten zarar yazacak” dedi.

Esnaf, 7 bin liralık elektrik faturasının 18 bin TL'ye yükselmesinden, ödeyemediğinde aynı gün elektriklerinin kesilmesinden, peşin para vermesine rağmen unun gelmemesinden de yakındı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın