Yeni Günaydın
Geri

TUSAŞ'a Terör Saldırısı: Şehit Sayısı 5'e Yükseldi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıda şehit sayısının 5'e yükseldiğini 2'si ağır 19 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
TUSAŞ'a Terör Saldırısı: Şehit Sayısı 5'e Yükseldi!
Haberler / Gündem
23 Ekim 2024 Çarşamba 21:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıda şehit sayısının 5'e yükseldiğini 2'si ağır 19 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yere sahip TUSAŞ'a, saat 15.26'da terör saldırısı gerçekleştirildi.

Bir taksiyle gelen 2 terörist, araçtan iner inmez, çevredeki sivillere ateş ederek, tesise yöneldi. Bu sırada şiddetli patlama duyuldu. 

Saldırı ile birlikte TUSAŞ içinden de patlama ve silah sesleri duyuldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından silah sesleri ve patlamalar devam etti.

Saldırıdan hemen sonra Jandarma özel harekat tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı.

BAKAN YERLİKAYA: BÜYÜK İHTİMALLE PKK YAPTI

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının 15.26’da gerçekleştiğini söyledi.

Saldırıyı gerçekleştiren biri erkek iki teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Yerlikaya, “Kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğuyla ilgili sizlerle bunu paylaşacağız.” dedi.

Bakan Yerlikaya daha sonra yaralananları hastanelerde ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada,  "Büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili, değerlendirmemiz bu. Kimlik tespitlerini, diğer delillerin netleşmesiyle bunları paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Olay yerinden ilk görüntülerde, iki teröristin bir taksiden inerek, sivillere ateş etmeye başladığı ve ardından tesise yöneldiği görüldü.

Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, yaralıların Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi ile Bilkent ve Etlik şehir hastanelerine sevk edildiğini açıkladı.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın