Yeni Günaydın
Geri

TÜRK-İŞ Başkanı’ndan Bakan Bilgin'e Yanıt!

Asgari ücretin 8 bin TL olarak açıklanmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.
TÜRK-İŞ Başkanı’ndan Bakan Bilgin'e Yanıt!
Haberler / Politika
28 Aralık 2022 Çarşamba 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücretin 8 bin TL olmasını sendikaların istediğine yönelik iddiasına TÜRK-İŞ’ten, “O sendika biz değiliz” yanıtı geldi.

Bilgin, geçen hafta katıldığı Habertürk yayınında sendikaları müzakere etmemekle suçlayarak şu sözleri sarf etmişti:

“Sendikalarımızla tek tek görüştük. Sendika başkanlarının taleplerini aldım. Türkiye'de sendikacılığın eleştirilmesi gerektiğinden bahsedeceğim. 'Siz 8 bin liranın üzerinde asgari ücret verirseniz zor durumda kalırız' dediler. 'Neden' dedim, 'Bizim toplu sözleşmelerde aldığımız ücreti aşmanızı istemiyoruz’ dediler.”

Ancak Bilgin’in bu sözleri üzerine TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, dün akşam Habertürk’te katıldığı yayında, TÜRK-İŞ'in talebinin 9 bin lira olduğunu tekrar ederek, “Ben bu 8 bin lira meselesini kimin konuştuğunu bilmiyorum. Bu meselenin konuşulacak tarafı yok” dedi.

TÜRK-İŞ basın toplantısına katılmamıştı

2023 yılında geçerli olacak net asgari ücret 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak belirlenmişti.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'ndan (TÜRK-İŞ) yapılan açıklamada açıklanan asgari ücretin geçim şartlarını karşılamadığı vurgulanmıştı.

Çalışanları temsil eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (TÜRK-İŞ) başkanı Ergün Atalay, asgari ücret için resmi tekliflerinin 9 bin lira olduğunu açıklamış, bu rakamın kabul edilmemesi durumunda masaya oturmayacaklarını söylemişti. Atalay, basın toplantısına katılmadı.

DİSK: Hangi sendika açıklansın

Bilgin’in sözlerine sadece TÜRK-İŞ’ten değil başka sendikalardan da itiraz geldi.

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, Bakan Bilgin’i asgari ücretin 8 bin TL olmasını isteyen sendikaları açıklamaya çağırmıştı.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise dün akşam Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında şunları söyledi:

“Sayın Bakan'a TÜRK-İŞ'in talebinin 9 bin lira olduğunu, bu rakamın altında olursa masada olmayacağımızı ifade ettim. Sonra Bakan’ın televizyonda konuşması oldu. Ben bu 8 bin lira meselesini kimin konuştuğunu bilmiyorum. Bu meselenin konuşulacak tarafı yok.

“40 senedir Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda TÜRK-İŞ var. Benim orada en iyi uzmanlarım var. Bu işi Türkiye'de en iyi TÜRK-İŞ biliyor. Burada TÜRK-İŞ rakam söyler, yakın bir ücreti imzalarız.

“Semt pazarları var, 1000 TL'ye ceket vardır, 200 liraya alırsın. Biz öyle pazarlık yapmayız. Ben TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'na sorarak yaptım. 9 bin lirayı ifade ettim. Benim ne söyleyeceğimi siyasetçilerin tamamı ve Bakan da bilir. 1 milyon 300 bin işçim var benim. Ben 15 deyip 9'a imza atmam. 'Ben 9 bin lira' dedim. Bunu Sayın Bakan biliyor, Türkiye'de herkes biliyor, Allah biliyor, kul biliyor. Kamuoyunun razı geleceği rakam 9 bindi.”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın