Yeni Günaydın
Geri

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Can Atalay Açıklaması!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Meclis Başkanlığının 2024 yılı bütçesinin sunumunu yaptı.
TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Can Atalay Açıklaması!
Haberler / Politika
27 Ekim 2023 Cuma 21:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Meclis Başkanlığının 2024 yılı bütçesinin sunumunu yaptı.

Kurtulmuş, sunum sırasında Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında hak ihlali kararı verdiği TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında konuştu.

“AYM KARARI ORTADA”

Kurtulmuş’un Atalay hakkındaki ifadeleri şöyle:

“Şerafettin Can Atalay meselesi… Bu konuyla ilgili TBMM'nin tavrı açıktır. TBMM milletvekillerinin ant içme gününde Can Atalay'ın ismi okunarak, milletvekili listesinde olduğu, kayıtlara geçirilmiştir. Ardından Can Atalay'ın özlük haklarının verilmesi, danışmanlarının da olmasıyla… Böylece bir milletvekili hangi hakları kullanabiliyorsa, Can Atalay'ın da hakları verilmiştir. Daha önce görüşlerimi net biçimde ortaya koydum. Bir de TBMM kurumsal olarak tavrını koymuştur. Meclis'in kendini mahkeme yerine koyup bir mahkeme kararı çıkarması düşünülemez. Daha önce yaşanan durumlarla da karşılaşmamak için, 28.09.2023 tarihinde Yargıtay'ın kararı onandı. Bu karar hemen bir gün sonra TBMM'ne 29.09 2023 de getirildi. Ben bugüne kadar bu kararı TBMM'nin Genel Kurulu'na sevk etmedim. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'nin kararı ortadadır. Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra ilgili mahkeme de kararını verecek ve Meclis de gereğini yerine getirecektir.”

ANAYASA YORUMU

Kurtulmuş, anayasa yapma yetkisi ve sürecine ilişkin tartışmalar hakkında da “Hiçbir önyargı olmaksızın önümüzdeki bütün bilgileri ortaya koyarak çok güçlü bir anayasa yapım sürecini bu Meclis’in yapacağına inanıyorum. ‘Bu Meclis anayasa yapmaya muktedir değildir’ anlayışını kabul etmiyorum. Bu Meclis anayasa yapmaya muktedirdir ve millet tarafından yetkilendirilmiştir” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın