Yeni Günaydın
Geri

Suriye Lideri Esad'dan Rus Ekiplere Teşekkür!

Esad, Suriye halkının Rusya’nın yardımını hiçbir zaman unutmayacağını kaydetti.
Suriye Lideri Esad'dan Rus Ekiplere Teşekkür!
Haberler / Dünya
12 Şubat 2023 Pazar 01:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, yıkıcı depremden en çok etkilenen şehirlerden Cebele’ye gelerek burada arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olan Rus ekiplere teşekkür etti. Esad, Suriye halkının Rusya’nın yardımını hiçbir zaman unutmayacağını kaydetti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bugün, Rus kurtarma ekibinin çalıştığı Ceble ilçesine gelerek depremin sonuçlarının ortadan kaldırılmasındaki yardımlarından dolayı kendilerine şükranlarını ifade etti. Beşar Esad, Suriye vatandaşlarının yaşamını kurtarma mücadelesinde gece gündür enkaz kaldırma faaliyetini yürüten Rusya Acil Durumlar Bakanlığı uzmanlarının çalışmalarından memnun kaldı” ifadelerini kullandı.

Rus uzmanların Esad’a arama kurtarma çalışmalarının gidişatını, Suriyeli ve uluslararası kurtarma ekiplerinden meslektaşlarıyla işbirliği organizasyonunu ve dün akşam Rusya’dan Suriye’ye ulaştırılan insani yardımı anlattığı aktarıldı.

Açıklamada, “Rus uzmanlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla Suriye’ye her türlü yardımın yapıldığını, Rusya Acil Durumlar Bakanı Aleksandr Kurenkov’un da şahsen arama kurtarma çalışmalarını da kontrol ettiğini anlattı” denildi.

Suriye lideri de Rus uzmanlara teşekkür etti.

Esad, “Kurtarma operasyonuna katılan tüm ekibinize teşekkür etmek istiyorum. Elbette Acil Durumlar Bakanı’na, Savunma Bakanı’na ve Devlet Başkanı Vladimir Putin’e de teşekkür ediyorum. Elbette Suriye halkı, Rus halkının kendilerine yaptığı yardımı hiçbir zaman unutmayacak” diye konuştu.

Venezüella ekibi Suriye'de

Öte yandan Venezüellalı arama kurtarma ekipleri, deprem bölgesindeki çalışmalarını sürdürüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın