Yeni Günaydın
Geri

Süleyman Soylu’nun Ekibi Kızağa Çekildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD’da Süleyman Soylu’ya yakın olduğu belirtilen 12 kentin AFAD müdürünü görevden alıp kızağa çekti.
Süleyman Soylu’nun Ekibi Kızağa Çekildi!
Haberler / Gündem
19 Temmuz 2024 Cuma 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD’da Süleyman Soylu’ya yakın olduğu belirtilen 12 kentin AFAD müdürünü görevden alıp kızağa çekti. Birçok ismin de görev yeri değiştirilirken 29 kente yeni AFAD müdürü atandı.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) dikkatleri çeken gelişmeler yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Süleyman Soylu döneminde AFAD’da önemli görevlere getirilen birçok ismi görevden aldı veya görev yerini değiştirdi.

BirGün’ün haberine göre Ali Yerlikaya’nın imzasının yer aldığı 17 Temmuz tarihli görevden alma ve atama kararlarına göre, aralarında İstanbul’un da bulunduğu toplam 12 kentin AFAD İl Müdürü’nü görevden alındı. Görevden alınan müdürlerin ise “araştırmacı” kadrosuna geçirildiği görüldü.

Kurum içerisinde bu görevlendirme “kızağa çekmek” olarak nitelendirilirken görevden alınan il müdürlerinin büyük bölümünün Soylu tarafından atandığı görüldü.

KIZAĞA ÇEKİLEN MÜDÜRLER

Görevden alınan 12 kentin AFAD İl Müdürü şöyle:

İstanbul: Ercan Akar

Tekirdağ: Tezcan Buçan

Osmaniye: Selami Kılıçel

Iğdır: Bülent Zeğem

Ağrı: Necati Oruk

Bayburt: Adil Arslan

Nevşehir: Ömer Kaman

Bingöl: M. Emin Boğatekin

Balıkesir: Bayram Şahin

Batman: Fevzi Bakır

Gümüşhane: Mesut Bayrak

Ordu: Osman Işık

29 KENTTE YENİ ATAMA

Yerlikaya; Adana, Adıyaman, Ağrı, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bolu, Burdur, Hatay, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kütahya, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Tokat ve Trabzon AFAD İl Müdürlüklerine ise yeni isimler atadı.

Bazı müdürlerin görev yerleri değiştirilirken görevden alınanların yerine de yeni isimler atandı. 6 Şubat 2023’teki deprem felaketinden en fazla etkilenen kentlerde de dikkat çeken değişikler oldu.

Depremin vurduğu kentlerde yapılan değişiklikler şöyle:

Adıyaman AFAD İl Müdürü İshak Cindioğlu Muğla İl Müdürü olarak atandı. Adıyaman AFAD İl Müdür Yardımcısı Tuncer Şeyda da İl Müdürü oldu.

Maraş AFAD İl Müdürü Yardımcısı Ümit Doğan Bolu’ya atandı.

Kütahya AFAD İl Müdürü Nurettin Havutçu Adana AFAD İl Müdürü yapıldı.

Hatay AFAD Müdürü Ali İhsan Körpeş ise Ali Yerlikaya’nın da memleketi olan Konya’nın AFAD İl Müdürü oldu. Hatay’a ise Bolu AFAD İl Müdürü Taner Bayındır atandı.

Adana AFAD İl Müdürü Gültekin Genç ise Kayseri AFAD İl Müdürü olarak görevlendirildi.

İSTANBUL’UN MÜDÜRÜ YOK

Uzmanların ısrarla deprem tehlikesi için uyardığı İstanbul’da ise AFAD İl Müdürlüğü koltuğu boş kaldı. AFAD İl Müdürü Ercan Akar’ın görevden alınmasının ardından yerine bir atama gerçekleştirilmedi.

Isparta’da ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde öğretmen kadrosunda olan Mahmut Zadeoğlu kente AFAD İl Müdürü yapıldı.

AMBAR MEMURU

36 kente ise yeni müdür yardımcısı atandı. Bingöl’de, AFAD Müdürlüğü’nde ambar memuru kadrosunda görev yapan Sedat Doğan’ın Bingöl AFAD İl Müdür Yardımcısı yapıldı.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın