Yeni Günaydın
Geri

Sony Walkman Geri Döndü!

Sony’nin ikonik Walkmani yüksek çözünürlüklü streaming oyuncusu olarak geri döndü.
Sony Walkman Geri Döndü!
Haberler / Teknolojik
19 Ocak 2023 Perşembe 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Taşınabilir kaset çaların ilk versiyonu, uzun uçuşlarda müzik dinlemek istediği için Sony’nin kurucu ortağı Masaru Ibuka için tasarlanmıştı. İlk model olan TPS-L2, 1979’da ticari olarak piyasaya sürülmüş, 1980’de 500.000’den fazla satmıştı.

Sony, şirketin “evrimsel ses” sunduğunu iddia ettiği NW-ZX707 ve NW-A306 adlı iki yeni cihazı kısa süre önce tanıttı. Müzik, Wi-Fi üzerinden aktarılabilir veya cihazlara indirilebilir.

Yeni Walkman oynatıcılar Android tarafından destekleniyor ve Sony, kullanıcıların en sevdikleri streamleri ve müzik uygulamalarını doğrudan Walkman’lerinde kullanabileceklerini veya müzik koleksiyonlarına erişmek için kullanıcıların bir PC’ye bağlanabileceklerini söylüyor.

Ürün açıklamasında Apple iOS uyumluluğundan bahsedilmiyor.

Hem NW-A306 hem de premium NW-ZX707, şirketin “sıkıştırılmış dijital müzik dosyalarını doğru bir şekilde daha yüksek kaliteye yükselttiğini” iddia ettiği Sony’nin Yapay Zeka destekli Edge-AI ve DSEE Ultimate’ı (Digital Sound Enhancement Engine) kullanıyor.

NW-A306’nın fiyatı yaklaşık 375 dolar. Premium NW-ZX707’nin fiyatı 104.000 Yen (yaklaşık 788 dolar) ve ilk olarak yalnızca Japonya’da satışa sunulacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın