Yeni Günaydın
Geri

Sony 2023 Gelirlerini Açıkladı!

Sony Music Entertainment, % 16,9 oranında artışla 11,05 milyar dolar gelir düzeyine ulaştı.
Sony 2023 Gelirlerini Açıkladı!
Haberler / Medya
17 Mayıs 2024 Cuma 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Şirket gelirlerdeki artış ücretli streaming abonelik hizmetlerindeki büyümeye ve SZA’nın SOS, Travis Scott’ın Utopia ve Beyonce’nin Cowboy Carter gibi albümlerinin başarısına bağlanıyor. Albümü çok dinlenen diğer sanatçılar arasında Bad Bunny, Harry Styles, Miley Cyrus, Luke Combs, Peso Pluma ve Doja Cat gibi isimler de yer alıyor.

Kayıtlı müzik ve edisyon segmentlerinde, streaming hizmetleri ve ücretli aboneliklerden elde edilen yüksek gelirin olumlu etkileri gözlemlendi. Spotify’ın geçen yıl Temmuz ayında yaptığı fiyat artışı ve abone sayılarındaki artış sadece Sony Music’in değil Universal ve Warner Music’in de gelirlerinde artışa yol açtı.

Şirketin kayıtlı müzik gelirleri % 20,4 artış göstererek 7,39 milyar dolara ulaştı. Fiziki satışlardan gelen gelirler % 7,4 düşüşle 701,7 milyon dolar olurken, kayıtlı müzik streaming gelirleri % 18,5 artışla 4,91 milyar dolara yükseldi ve kayıtlı müzik gelirlerinin % 66,5’ini oluşturdu. Bu oran 2022’de % 67,7 idi.

Edisyon gelirleri ise % 18,1 artışla 2,26 milyar dolara yükseldi. Edisyon segmentinde streaming gelirleri % 21,1 artışla 1,28 milyar dolar oldu ve edisyon gelirlerinin % 56,6’sını oluşturdu. 2022’de bu oran % 55,2’ydi.

Orta vadeli planlarını açıklayan şirket, görüntüleme ve algılama çözümleri sektörünün yanı sıra müzik, film, oyun ve network hizmetlerinde büyümeye odaklanılacağını vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın