Yeni Günaydın
Geri

Şok İddia: Deşifre Oldular!

Galatasaray - Antalyaspor maçını yöneten hakem Abdülkadir Bitigen'in Merkez Hakem Kurulu eğitimcisi Hugh Dallas ve VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil ile yaptığı iddia edilen ve montaj olup olmadığı belirsiz olan bir video yayınlandı.
Şok İddia: Deşifre Oldular!
Haberler / Spor
26 Mart 2024 Salı 04:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sosyal medya platformu x'te Fenerbahçe ile ilintili olduğu bilinen bir hesap tarafından, Galatasaray - Antalyaspor maçını yöneten hakem Abdülkadir Bitigen'in Merkez Hakem Kurulu eğitimcisi Hugh Dallas ve VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil ile yaptığı iddia edilen ve montaj olup olmadığı belirsiz olan bir video yayınlandı.

 

Spor Gecesi Digital'de Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, söz konusu videoyu değerlendirdi. İşte yorumları…

HALUK YÜREKLİ: "DEŞİFRE OLDULAR"
Haluk Yürekli:
"Fenerbahçe; aylardır anlattığımız bir yapı var. Bu yapı günlerdir 1 Mart'ta yapılan toplantı, 25 gün sonra öncüleriyle beraber, önce troller, sonra gazeteciler, sonra yönetim kademesinden, en son da trollerle bir video çıktı. Galatasaray'ın Antalyaspor ile oynadığı maçın hakemi Abdulkadir Bitigen'in, VAR hakemi Özgür Yankaya'nın davetiyle penaltı verdiği pozisyon. Önce penaltı değil dedim, sonra temas var dedim. Temas kimine göre penaltı kimine göre olmaz dedim. Tete'nin ayağına temas edilen pozisyon. Hakemlerin neden bugüne kadar Fenerbahçe'yi kolladığını, Galatasaray'ın aleyhinde davrandığını Hugh Dallas'ın tavırlarından anlıyorsunuz. Bu pozisyon başka bir sezon olacak dedik aylardır, yapı kuruldu, sosyal medya dedik. Fenerbahçe Kulübü Başkanı 'fıtratımızda olmayan şekilde davranacağız' dedi. Biz anlattıkça daha bir saldırgan oldular. Kendi kurdukları yapıyı deşifre ettiler. Fenerbahçe trolleri, tıpkı geçmiş dönemde benzer taktikler, kaset dönemi… Acaba insana ne oluyor dedirten, en önemlisi kurdukları yapıyı, aldıkları videoyla her şeyi biliyoruz her şeye hakimiz dedirten bir yaklaşımla herkesin gözüne gözüne soktular."

"İKİNCİ LALE ORTA VUKUATI"
Gökhan Dinç:
"Kasetle gelen kasetle gider. Birilerinin kasetlerini ortaya çıkarırsan senin de kasetlerini çıkarırlar. İkinci Lale Orta vakası. Tüm aymazlığıyla görüntüleri Ali Koç'a göndermişti. Erden Timur ifşayı yapınca ortalık ayağa kalkmış, komisyonlar kurulacağı iddia edilmişti. O komisyonlar kurulamadı. Ben bu olaya Fenerbahçe'nin ikinci Lale Orta vukuatı diyorum. Bu Lale Orta vukuatının ilkinde, Erden Timur bu ifşayı yaptı. MHK Başkanı Lale Orta'nın maç görüntülerini, VAR konuşmalarını Fenerbahçe'ye gönderdiği ortaya çıktı. Bu ifşa olayı hasır altı edildi."

"BU TÜRK FUTBOLUNUN NAMUSU"
Gökhan Dinç:
"Bu kez ifşa olduktan sonra ifşa olamayacak haldeki birilerinin bir görüntüyü sızdırma operasyonudur. Bu kasetler, bu ülkenin başına çok şeyler sardı. Sıra Türk futbolunda. Kasetle gelen kasetle gider. Mutlaka ama mutlaka sızdıran bulunmalı. Bu Türk futbolunun namusu. Orası sizin yatak odanız."

"BU OPERASYONU FENERBAHÇE YAPTI"
Gökhan Dinç:
"Bu toplantıya katılanlar içerisinde Fenerbahçe'ye casusluk yapan biri var. Kendini o şekilde görevlendiren biri, bu görüntüleri sızdırdı. Bu operasyon kime yarar? Fenerbahçe'ye. Olağan şüpheli kim? Fenerbahçe yönetimi. Fenerbahçe yönetimi, bu olağan şüpheli durumundan çıkması için acilen açıklama yapması lazım. Sonra MHK ve TFF'nin açıklaması, görüntüyü sızdıranın ifşa edilmesi lazım. Bu gibi operasyonların Fenerbahçe'ye hizmet ettiği gerçeğiyle yüzleşirsiniz. Bu operasyon resmen Fenerbahçe'nin operasyonu gibi duruyor. Benim algım bu. Fenerbahçe'ye karşı bir operasyon gibi algılanıyor, bunun bir alıcısı var ama bundan kar sağlayacak, mağduriyet çıkaracak, bu mağduriyet üzerinden bir şeyler çıkarmaya çalışacak olan kulübün adı Fenerbahçe."

"BU DÜPEDÜZ KENDİLERİNİ İFŞA"
Gökhan Dinç:
"Nedense 2 Nisan öncesinde, haftalar önce oynanan maçın görüntüleri Fenerbahçe olağanüstü kongresinden önce, milli maç arasında sızdırılıyor. Tarih de manidar, paylaşılan görüntüler de manidar. Galatasaray'a verilen, Beşiktaş'a verilmeyen aleyhinde lehindeki pozisyonların sızdırılmaması ama Galatasaray lehinde olduğu düşünülen pozisyonun toplantıda konuşulduğu anların paylaşılması operasyondur. Bu bilmediğimiz taktik değil. Biz ülke olarak bu taktiklerle mücadele ettik. En çok mücadele ettiğini söyleyen kulüp de Fenerbahçe. Yaptığınız operasyonun bir karşılığı yok. Bu düpedüz kendinizi ifşa ediyor."

"O MAÇLARDA NE DEDİN HUGH DALLAS!"
Gökhan Dinç:
"Türkiye'ye gelmeye bile tenezzül etmeyen, sözümona aldığı parayla kendi ülkesinde mangal yellerken toplantıya bağlanıp fırçalar atan bir Hugh Dallas var. Hugh Dallas, bu ülkenin paralarını alırken sadece Abdülkadir Bitigen ve Özgür Yankaya'nın, sadece Galatasaray - Antalyaspor maçına mı baktınız. Fenerbahçe ile ilgili söyleyebileceğiniz bir şey var mı? Fenerbahçe - Karagümrük maçının pozisyonu var, Samet'in eline çarpan top. Burada hakeme ne dedin Hugh Dallas! Fenerbahçe - Gaziantep maçında Gaziantep lehine verilmeyen penaltıda hakeme ne dedin Hugh Dallas! Ankaragücü maçında verilmeyen penaltıya ne dedin Hugh Dallas! Alanyaspor maçında Tadic'in ofsayttan attırdığı gole ne dedin Hugh Dallas! Bunların hepsi yayınlansın. Siz sadece 1 pozisyon verirseniz burada operasyon kokusu sezerim. Kasetlerle ülkemizde neler olduğunu biliyoruz, bunlar kimin taktiği biliyoruz, bylock'çu olanın da kim olduğunu biliyoruz. Kimde bylock var onu da biliyoruz. O bylock, bu bylock. Mehmet Büyükekşi'nin telefonunda niye bylock var, versin ifadesini. Bir sürü adam, bylocktan yatıyor. Çok belli taktikler bunlar. Bu taktiklerle bir yere varamazsınız."

"GALATASARAY'A KARŞI BİRİLERİ VAR ORADA"
Haluk Yürekli:
"Geçen sene ofsaytımsı ile Galatasaray'a büyük operasyon çekildi, Lale Orta MHK'ye getirildi, sonra kurgu vardı. Erden Timur bu kurguyu bozdu. Geçen sene de operasyon çekildi. Lale Orta'nın kime hizmet ettiğini belgelerle anlattık. O gün içeriden VAR odasından görüntüleri, Fenerbahçe Kulübü'ne gönderen Lale Orta, bugün Hugh Dallas'ın hakemlerle ilgili toplantıyı kaydedip Fenerbahçe'ye gönderen birileri… Birileri diyorum. Çünkü neden? MHK Başkanı var, olabilir. O hafta görev alan VAR ve AVAR hakemleri var. Birçok insan var o zoom toplantısında. O kadar şüpheli var ki… Önemli olan orada Fenerbahçe'ye hizmet eden biri ya da birileri var. Orada Fenerbahçe'ye ya da Galatasaray'a karşı olan birileri var."

"AYDINUS'UN İDDİASI VAR"
Haluk Yürekli:
"Fırat Aydınus'un geçmişte bir iddiası vardı, Fenerbahçe - Trabzonspor maçı. Osayi - Samuel'e ikinci sarı kartı veremedim demişti Zorbay Küçük. Biz bu Zorbay Küçük'ün Hugh Dallas ile yaptığı görüşmenin kaydını duyduk mu? Duysaydık kime hizmet ederdi? Fenerbahçe'ye hizmet edemezdi."

"BU YAPI DEŞİFRE OLMAK ZORUNDA"
Haluk Yürekli:
"8 gün geçmiş Trabzonspor - Fenerbahçe maçının sevkleri ortada yok. Gündemi bu şekilde değiştirme çabası bunlar. Bu taktikler, çok tanıdık taktikler. Bu ülkenin bakanlarına sesleniyorum, TFF'yi geçtim. Bu yapıyı deşifre etmek zorundasınız. İnsanları birbirine sokmaya çalışan birileri var. Tehlikeli bir oyun oynanıyor burada. Fenerbahçe, Galatasaray'ı geçti bu. Ofsaytımsı olayını TFF başkanı eliyle servis ettirenler, bu görüntüyü Galatasaray kollanıyor algısı yaratmak için servis ediyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın