Yeni Günaydın
Geri

Sırbistan İçişleri Bakanı Vulin Uyardı!

''Ukraynalılar endişelenmeli.”
Sırbistan İçişleri Bakanı Vulin Uyardı!
Haberler / Dünya
24 Eylül 2022 Cumartesi 22:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sırbistan-Rusya işbirliğinin genişlemesinin geleceğin politikası olduğunu söyleyen Sırbistan İçişleri Bakanı Aleksandr Vulin, Ukrayna’nın Batı’nın samimiyetini sorgulaması gerektiğini ifade etti.

Sırbistan İçişleri Bakanı Aleksandr Vulin, NATO ülkelerinin Ukrayna’ya sunduğu yardımlar ve Rusya ile devam eden ihtilafa ilişkin değerlendirmede bulundu.

Vulin, yaptığı yazılı açıklamada, “Rusya’yla işbirliğinin genişletilmesi, geçmişe saygı değil, geleceğe bakan mesul bir politika. Sırbistan, uluslararası hukuka saygı duyuyor ve bu nedenle en az Ukrayna’ya gösterildiği kadar toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesini talep ediyor.'' ifadelerine yer verdi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic’in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda Batı’nın, Ukrayna ve Sırbistan’ın bütünlükleri konusunda uyguladığı çifte standarda dikkat çektiğini anımsatan Vulin, şöyle devam etti: “Batı’nın büyük güçleri, uluslararası hukuka saygı gösterme konusunda tutarlı oldukları kadar Ukrayna’ya karşı da samimiyse Ukraynalılar endişelenmeli.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın