Yeni Günaydın
Geri

Senegal'den Filistin'e Destek!

Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye, Filistin'de yaşananların, uluslararası vicdanda "açık bir yara" olduğunu söyledi.
Senegal'den Filistin'e Destek!
Haberler / Dünya
26 Eylül 2024 Perşembe 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye, ABD'nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na hitap etti.

Senegal'in Filistin'de yaşananlardan duyduğu endişeyi dile getiren Faye, Filistin'de nesillerin en temel haklardan mahrum şekilde büyüdüğüne dikkati çekti.

Faye, "Kadın, çocuk ayırt etmeyen bu savaş, uluslararası vicdanda açık bir yaradır" ifadesini kullanarak, Filistin Halkının Devredilemez Haklarının Kullanılması Komitesi'nin başkanlığını üstlenen Senegal'in 2 devletli çözüme olan desteğini anımsattı.

Uluslararası insancıl hukukun tüm çatışma bölgelerinde yeniden tesis edilmesinin önemini vurgulayan Faye, uluslararası hukukun da devamlı ihlal edildiğini vurguladı.

Faye, "BM tarafından kabul edilen kararlar devamlı ihlal ediliyor ve biz de bu ihlallere göz yumarak BM Şartı'nın ilkelerini ayaklar altına almış oluyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Faye, Sahel'deki güvenlik durumuna da değinerek, bölgede yaşanan trajediyi görmezden gelemeyeceklerini vurguladı.

BM'nin Sahel konusundaki tavrını eleştiren Faye, "Bir zamanlar istikrarın hakim olduğu bu bölge şiddet olaylarıyla mücadele ederken, BM, özellikle de Güvenlik Konseyi yaşananlara çoğu zaman kayıtsız kalıyor" ifadesini kullandı.

Faye, dünya barışı ve güvenliği için Afrika'daki barış ve güvenliğin elzem olduğunun altını çizerek, "Uluslararası güvenlik ve istikrar için BM Güvenlik Konseyi'nin görevlerini yerine getirmesi şart" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın