Yeni Günaydın
Geri

Savcı Skandalı: Sevgilisinin Eski Sevgililerine Gözaltı!

İddiaya göre, Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı Y.C., sevgilisinin eski sevgililerini hukuksuz yollarla kişisel verilerini ele geçirmek ve sosyal medyada sahte hesap açmak suçlamasıyla gözaltına aldırdı.
Savcı Skandalı: Sevgilisinin Eski Sevgililerine Gözaltı!
Haberler / Yaşam
17 Ekim 2024 Perşembe 08:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Zonguldak'ta dikkat çeken bir olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İddiaya göre, Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı Y.C., sevgilisinin eski sevgililerini hukuksuz yollarla kişisel verilerini ele geçirmek ve sosyal medyada sahte hesap açmak suçlamasıyla gözaltına aldırdı. Gözaltına alınanlar arasında bir avukat ve askerler de bulunuyor.

Başsavcı Y.C.'nin sevgilisi olan avukatın, beş eski sevgilisiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunmasının ardından soruşturma başlatıldı. İddiaya göre, bu kişiler Y.C.'nin sevgilisi adına Instagram hesabı açtı ve kişisel verilerini ele geçirdi. Bu gerekçelerle, aralarında bir avukat ve bazı askerlerin bulunduğu beş kişi gözaltına alındı.

Avukat yazlığında gözaltına alındı
Olayla ilgili ilk gözaltı, Zonguldak Barosu avukatlarından Ö.U.K.'nın yazlığında gerçekleşti. Yeniçağ'dan Ümit Karadağ'ın haberine göre, avukat Ö.U.K. gözaltına alınarak ifadesi alındı ve evinde arama yapıldı. Ancak, suç unsuru bulunamadığı gerekçesiyle 24 saat geçmeden serbest bırakıldı.

'Soruşturma dosyasıyla alakam yok' dedi
Avukat Ö.U.K., konuyla ilgili yaptığı açıklamada, soruşturmaya dahil edilmesinin haksız olduğunu vurguladı. Ö.U.K., "Bu olayla hiçbir ilgim yok. Soruşturma sonucunda da bu durumun netleşeceğine ve takipsizlik kararı verileceğine inanıyorum" dedi.

Suç unsuruna rastlanmadı
Soruşturma kapsamında, bir başka avukat olan E.Ö.'nin ofisinde çalışan bir personelin de adı geçti. Ofisteki bilgisayarda yapılan incelemelerde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı belirtildi ve personel serbest bırakıldı. Avukat E.Ö., olayla ilgili olarak, adının geçmediğini ve konunun çalışanıyla ilgili olduğunu açıkladı. Hem personelin hem de gözaltına alınan diğer avukatın elektronik cihazlarında da suç unsuru tespit edilmediği bildirildi.

'Keyfi soruşturma' i̇ddiaları
Olayın detayları ortaya çıktıkça, çevrede Başsavcı Y.C.'nin kıskançlık nedeniyle "keyfi" bir soruşturma yürüttüğü iddiaları gündeme geldi. Kaynaklara göre, Y.C.'nin sevgilisiyle ilgili meseleler kişisel bir boyut kazandı ve bu nedenle eski sevgililere yönelik haksız gözaltı işlemleri yapıldı.

Başsavcı Y.C.'den sessizlik
İddialar karşısında sessizliğini koruyan Başsavcı Y.C., konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Y.C., "Bu konuda açıklama yapamam, İl Başsavcımız konuyu yakından takip ediyor. O açıklama yapabilir" diyerek, soruları yanıtsız bıraktı.

Olayın ardından, yargı çevrelerinde ve kamuoyunda keyfi soruşturma iddiaları tartışılmaya devam ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın