Yeni Günaydın
Geri

Sarıgül: Almanya Şansölyesi'ne Bodrum'da Ev Aldık!

Mustafa Sarıgül Osman Ataman ile katıldığı bir yayında "Almanya Şansölyesi Schröder ile de diyaloğumuz oldukça iyiydi. Bodrum'da da bir yer aldık. Yazları Bodrum'a geliyor. Onu gerçekten Türkiyeli yaptık" dedi.
Sarıgül: Almanya Şansölyesi'ne Bodrum'da Ev Aldık!
Haberler / Gündem
28 Ekim 2023 Cumartesi 06:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mustafa Sarıgül katıldığı Osman Ataman ile katıldığı bir yayında 1991'de Willy Brandt'ı Dolmabahçe'de ağırladıkları görüşme ile ilgili konuştu. Ayrıca Sarıgül, Belediye Başkanı olduktan sonra eski Almanya Şansölyesi Schröder ile iyi ilişkileri olduğunu ve ona Bodrum'dan ev aldıklarını anlattı.

Sarıgül şunları söyledi:

O zaman genel başkanımız Erdal İnönü'ydü. O zaman Sosyalist enternasyonl Avrupa'da çok önemliydi. Sosyalist Enternasyonal'e Türkiye'den üye olan SHP idi. Sosyalist Enternasyonal her sene toplantısını bir ülkede yapar. Bize sıra geldi. Erdal İnönü bana sordu nerede yapalım diye. Ben Dolmabahçeyi önerdim. İzin vermezler dedi. Ben izin almak istiyorum dedim. Ben başkanlık divanı üyesi idim. Şimdi benim başkanlık divanı üyesi olduğum yerde Trabzon Milletvekilimiz Suiçmez hanımefendi o görevi benim adıma yerine getiriyor. Bu konuyu Özal'a ilettik. burada toplantı yapmak istediğimizi söyledik. Tüm düzeni ben kurdum. Sosyalist Enternasyonal dönem başkanı, Almanya'nın efsan Başbakanı Willy Brandt'ı burada ağırladık. Çok değerli görüşlerini dinleme fırsatı buldum.

'ALMANYA ŞANSÖLYESİ SCHRÖDER'E BODRUM'DA YER ALDIK'

Yıllar geçti. Belediye Başkanı olduktan sonra Sayın Willy Brandt'ın heykelini Maçka parkına yaptırdım. açılışını yaptık... Almanya Şansölyesi Schröder ile de diyaloğumuz oldukça iyiydi. Bodrum'da da bir yer aldık. Yazları Bodrum'a geliyor. Onu gerçekten Türkiyeli yaptık ve ilişkilerimiz farklı bir nokrada oldu."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın