Yeni Günaydın
Geri

Sanatçı Odaklı Ödeme Sistemine Tepki!

Deezer hem eleştirdi hem de bazı özelliklerini onayladı.
Sanatçı Odaklı Ödeme Sistemine Tepki!
Haberler / Yaşam
12 Eylül 2023 Salı 20:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Universal ve Deezer tarafından önümüzdeki aylarda uygulanmaya başlanacak yeni sisteme ilişkin tepkiler duyulmaya başlandı. Deezer hem eleştirdi hem de bazı özelliklerini onayladı.

Yeni ödeme sisteminin temel özellikleri “gürültü” olarak adlandırılan seslerin dışlanması ve belirli bir kriteri karşılayan sanatçıların dinlenme sayılarının iki kat olarak değerlendirilmesini kapsıyor. Believe “gürültü” dışlamasını kabul ediyor ama iki kat uygulaması konusunda soru işaretleri taşıyor.

Believe sadece şirketlere hizmet vermiyor. Bağımsız ve kendisi üreten sanatçılara yönelik olan TuneCore platformunun da sahibi, Believe tarafından yöneltilen eleştiri esas olarak bu kapsamdaki sanatçıların haklarına yönelik.

Believe 500 organik izleyiciden 1000 adetin üzerinde dinleme alanların dinlenme sayılarının ikiyle çarpılmasının yeni sanatçıları mağdur edeceğini düşünüyor. Böyle bir risk gerçekten de var. Believe yaptığı açıklamada “kariyerlerinin hangi aşamasında olursa olsun tüm sanatçıların eşit olarak değerlendirilmesi gerektiği” yönünde görüş belirtti.

 

Sanatçı odaklı ödeme modeli için tıklayınız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın