Yeni Günaydın
Geri

Sahte Karavan Çetesine Operasyon: 11 Gözaltı!

İnternette sahte karavan ilanı yayarak, müşterilere kaparo ve nakliye bedeli gibi bahanelerle dolandıranlara yönelik Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 4 ilde operasyon düzenlendi.
Sahte Karavan Çetesine Operasyon: 11 Gözaltı!
Haberler / Gündem
10 Haziran 2024 Pazartesi 19:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, hakkında 37 farklı yakalama emri ve toplamda 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.B'nin liderliğini yaptığı organizasyona yönelik operasyon düzenledi.

Yaz aylarının gelmesini fırsata çeviren dolandırıcılar, e-ticaret ve ilan platformlarına sahte karavan ilanı verdikleri, ilana kanan vatandaşlarla kurulan çağrı merkezine ait açık hatlar üzerinden iletişime geçtikleri, güven verici ve aldatıcı görüşmeler yaptıkları belirlendi.

Müştekilerden kaparo ve nakliye bedeli gibi bahanelerle aldıkları meblağları illegal hesaplara ya da çeşitli sanal kripto para platformlarına aktardıkları öğrenilen şüphelilerin, sanal kripto para birimlerine çevrilen paranın izini kaybettirmeye çalıştıkları da tespit edildi.

Bu yöntemle birçok müşterilerin dolandırıldığı, dolandırıcıların hesaplarına 5 milyon 500 bin TL para giriş-çıkışı olduğu da bildirildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 4 farklı ilde 11 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında 11 şüpheli gözaltına alındı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın