Yeni Günaydın
Geri

Rusya'dan ABD'deki Bankacılık Kriziyle İlgili Uyarı!

Zaharova, ABD yönetiminin ülkedeki bankacılık krizini çözmeye çalışırken dünyada daha fazla soruna yol açabileceği uyarısında bulundu.
Rusya'dan ABD'deki Bankacılık Kriziyle İlgili Uyarı!
Haberler / Dünya
13 Mart 2023 Pazartesi 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD yönetiminin ülkedeki bankacılık krizini çözmeye çalışırken dünyada daha fazla soruna yol açabileceği uyarısında bulundu.

ABD'nin 16. büyük bankası Silicon Valley Bank'ın (SVB) iflası ve ardından New York merkezli Signature Bank'a kayyum atanması hakkında açıklama yapan Zaharova, Washington'un bu sorunu çözmeye çalışırken dünyanın başına daha fazla sorun açabileceğini kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın pazartesi akşamı açıklama yapacağının duyurulmasını da eleştiren Zaharova, "Ne diye akşama kadar bekleyelim? Amerikan makamlarının bankacılık sisteminin sürdürülebilirliğini nasıl destekleyeceğini her çocuk söyleyebilir; kağıt ve boyayla. Hiçbir dayanağı olmadan çok daha fazla dolar basacak ve dünyada daha fazla soruna yol açacaklar" ifadelerini kullandı.

Kaliforniya merkezli SVB'nin, 21 milyar dolarlık tahvil pozisyonunu yaklaşık 1.8 milyar dolar zararla kapatması ve 2 milyar doların üzerinde sermaye artırımına gideceğini duyurması sonrası hisse fiyatı yüzde 60'ın üzerinde değer kaybetmişti.

Bazı girişim sermayesi yatırımcılarının şirketlere paralarını bankadan çekmelerini tavsiye etmesi sonrası bankanın kayıplarının sürmesiyle işlemleri askıya alınmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın